Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55389431    
Honlapkeszites

Több mint nyolcmillió forintot gyûjtött a rászoruló családoknak a Magyar Vöröskereszt kampánya

Mintegy 8,5 millió forintot gyûjtött Apró segítség, hatalmas öröm elnevezésû jótékonysági kampányán a Magyar Vöröskereszt.


A december 7-ig a Spar Magyarország üzleteiben megvásárolt Procter&Gamble termékek teljes árának egy százalékából összegyûlt pénzzel a Magyar Vöröskereszt megyei szervezeteinek bevonásával a leginkább segítségre szoruló családokat támogatja: a legszükségesebb termékek, például lepedõk, pizsamák, ágynemûk beszerzésére fordítják az összeget.     

"A téli idõszakban, a karácsony közeledtével háromszorosára nõ a Magyar Vöröskereszthez beérkezõ segélykérõ levelek száma. A hátrányos helyzetû családok többségének nehézséget jelent a mindennapi élelem megvásárlása mellett a pelenka, a mosószer és a különbözõ higiénés szerek beszerzése. Éppen ezért fontos és hiánypótló az adomány, melynek segítségével majdnem ötezer nehéz helyzetben élõnek tudunk segíteni még karácsony elõtt" - idézi Fodor Antalné, a Magyar Vöröskereszt alelnökét az MTI-hez eljuttatott közleményében a szervezet.     

Pénteken és szombaton élelmiszergyûjtést is tartottak az ország 112 hipermarketében, melynek során több mint 55 ezer kilogramm tartós élelmiszer gyûlt össze 400 vöröskeresztes önkéntes segítségével. Az ezekbõl összeállított élelmiszercsomagok 11 ezer családnak jelenthetnek majd valós segítséget. Idén Mosonmagyaróváron segítettek a legtöbben, 1686 kilogramm adománnyal. Az adományokat még az ünnepek elõtt eljuttatják a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezetei a rászoruló családokhoz     

A Magyar Vöröskereszt ünnepi összefogása a 1359-es adományvonalon keresztül is támogatható.

MTI - Kanizsa2016-12-15 10:33:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül