Ma 2021. 10 22.
Előd, Szalóme, Kordélia napja van.
Látogatók száma : 51088788    
Honlapkeszites

Kanizsai Szirmok II.

Bensõséges ünnepség keretében mutatták be a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Zsigmondy Vilmos Szakképzõ Iskolájának könyvtárában a Kanizsai szirmok legújabb verseskötetét.

Az elsõ Kanizsai Szirmok 2008-ban jelent meg az iskolában.


Akkor úgy gondolták az életre hívói, hogy minden évben lehetõséget biztosítanak a város diákjainak, hogy verseik ne az asztalfiókban heverjenek, hanem egy kis kiadványban közkinccsé váljanak – mondta köszöntõjében Laukó Emõke igazgató, majd hozzátette: több éves kihagyás után a város Kulturális Bizottságának támogatásával újra verselésre hívták a város diákjait, együtt a Kanizsai Kulturális Központ munkatársaival.

Örömükre három általános iskola, a Kiskanizsai, a Kõrösi Csoma Sándor-Péterfy Sándor Általános Iskola Péterfy Sándor Tagintézménye és a Miklósfai Általános Iskola 13 kisdiákja is elküldte a versét.

A Batthyány Lajos, a Dr. Mezõ Ferenc Gimnázium, a Piarista Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Boldog Donáti Celesztina Óvoda és a Nagykanizsai SZC Zsigmondy Vilmos Szakképzõ Iskolájának 17 fiatal poétája – 12 lány és 5 fiú –, vállalta a megmérettetést, legtitkosabb énjük megmutatását.

A verseskötetet Bognárné Ritecz Rita és Hajósné Burján Tímea lektorálta. Szerkesztette és a hátsó borítót Földvári Zsuzsanna tervezte.

A kötetbemutató idõpontjául nem véletlenül választották a Luca napot, mely név fényt hozót, a fényt is jelenti. „A kötetben lévõ versekkel szeretnénk mindannyiótoknak egy kis fényt sugározni” – hangsúlyozta befejezésül az igazgatónõ.

A verseket Bogárné Ritecz Rita pedagógus, versmondó és Zsoldi Gergely, a KKK marketing munkatársa tolmácsolta az ünnepségen, mely fogadással zárult.

B.E.2016-12-13 15:19:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül