Ma 2019. j?nius 17. h?tf?,    
Laura napja van.    
LĂĄtogatĂłk szĂĄma : 41566999    
Honlapkeszites

Kanizsai Szirmok II.

BensĂ”séges ünnepség keretében mutatták be a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Zsigmondy Vilmos SzakképzĂ” Iskolájának könyvtárában a Kanizsai szirmok legújabb verseskötetét.

Az elsĂ” Kanizsai Szirmok 2008-ban jelent meg az iskolában.


Akkor úgy gondolták az életre hívói, hogy minden évben lehetĂ”séget biztosítanak a város diákjainak, hogy verseik ne az asztalfiókban heverjenek, hanem egy kis kiadványban közkinccsé váljanak – mondta köszöntĂ”jében Laukó EmĂ”ke igazgató, majd hozzátette: több éves kihagyás után a város Kulturális Bizottságának támogatásával újra verselésre hívták a város diákjait, együtt a Kanizsai Kulturális Központ munkatársaival.

Örömükre három általános iskola, a Kiskanizsai, a KĂ”rösi Csoma Sándor-Péterfy Sándor Általános Iskola Péterfy Sándor Tagintézménye és a Miklósfai Általános Iskola 13 kisdiákja is elküldte a versét.

A Batthyány Lajos, a Dr. MezĂ” Ferenc Gimnázium, a Piarista Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Boldog Donáti Celesztina Óvoda és a Nagykanizsai SZC Zsigmondy Vilmos SzakképzĂ” Iskolájának 17 fiatal poétája – 12 lány és 5 fiú –, vállalta a megmérettetést, legtitkosabb énjük megmutatását.

A verseskötetet Bognárné Ritecz Rita és Hajósné Burján Tímea lektorálta. Szerkesztette és a hátsó borítót Földvári Zsuzsanna tervezte.

A kötetbemutató idĂ”pontjául nem véletlenül választották a Luca napot, mely név fényt hozót, a fényt is jelenti. „A kötetben lévĂ” versekkel szeretnénk mindannyiótoknak egy kis fényt sugározni” – hangsúlyozta befejezésül az igazgatónĂ”.

A verseket Bogárné Ritecz Rita pedagógus, versmondó és Zsoldi Gergely, a KKK marketing munkatársa tolmácsolta az ünnepségen, mely fogadással zárult.

B.E.2016-12-13 15:19:00


TovĂĄbbi hĂ­rek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - EmlĂ©kĂŒl

A nap vicceĂĄllĂĄs Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble