Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55396856    
Honlapkeszites

Lehûlésre kell készülni a jövõ héten

A jövõ héten ismét lehûlésre kell készülni: hajnalban akár mínusz 10 Celsius-foknál is hidegebb lehet, helyenként még napközben is mínuszok lesznek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésébõl, amelyet vasárnap juttatott el az MTI-hez.


Hétfõn kezdetben erõsen felhõs lesz az ég, napközben elszórtan várható esõ, zápor, az Északi-középhegységben hózápor, de délután síkvidéken is elõfordulhat havas esõ, hózápor. Emellett többfelé lesz erõs a légmozgás, a déli óráktól viharos széllökésekre is számítani kell. Éjszakára mérséklõdik a légmozgás. A legalacsonyabb hõmérséklet többnyire mínusz 2 és plus 3 fok között alakul, a szélvédett délnyugati területeken lesz a hidegebb. Napközben 3-9 fokig melegszik a levegõ.     

Kedden túlnyomóan derült lesz az ég, csapadék nem várható. A leghidegebb órákban többnyire mínusz 9 és mínusz 4 fok között alakul a hõmérséklet, de a fagyzugokban mínusz 12 fok is lehet. A legmagasabb hõmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között várható.     

Szerdán csak rövid idõre süthet ki a nap, délutántól elszórtan csapadék is várható: a Dunántúlon inkább havas esõ, esõ, másutt hószállingózás, gyenge havazás valószínû. A minimumhõmérséklet mínusz 7 és mínusz 2, a maximumhõmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között valószínû.     

Csütörtökön reggel, kora délelõtt keleten még elõfordulhat gyenge hóesés, majd megszûnik a csapadék és több órára kisüt a nap. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 5 és plusz 1, a legmagasabb hõmérséklet 0 és plusz 5 fok között valószínû.     

A péntekre virradóra képzõdõ köd egy része egész nap megmaradhat, másutt gyengén felhõs, napos idõre lehet számítani. Legfeljebb néhol fordulhat elõ hószállingózás, szitálás. A leghidegebb órákban mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakul a hõmérséklet. Napközben a borult helyeken mínusz 2, a napos tájakon plusz 3 fok körül alakulnak a maximumok.     

Szombaton helyenként hószállingózás, szitálás is lehet. Néhol borult, ködös, másutt derült lesz az idõjárás. A minimumhõmérséklet mínusz 8 és mínusz 3 fok között valószínû. Nappal a borult, ködös helyeken mínusz 3, a napos tájakon plusz 2 fokig melegszik a levegõ.     

Vasárnap nagyobbrészt borongós, párás, foltokban tartósan ködös idõ várható helyenként szitálással, hószállingózással, inkább csak kisebb körzetekben süthet ki a nap. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 7 és mínusz 2, a legmagasabb hõmérséklet mínusz 4 és plusz 2 fok között valószínû - olvasható az elõrejelzésben.

MTI - Kanizsa2016-12-11 17:16:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül