Ma 2021. 10 16.
Gál, Margit, Hedvig napja van.
Látogatók száma : 51046214    
Honlapkeszites

Kanizsai ars-kép - Vásárral egybekötött kiállítás nyílt a HSMK-ban

Egy város ars-képe a vizuális mûvészetekkel válik teljessé – hangzott el a Kanizsai Képzõ- és Iparmûvészek Egyesületének kiállítás megnyitóján. Az alkotásokat meg is lehet vásárolni.


A kreatív teremtõképesség abból a sajátos emberi tulajdonságból fakad, hogy eltérõen látjuk a világot, mégis képesek vagyunk azonosulni mások látásmódjával is. Cseresnyés Péter szerint ennek a lenyomata a kanizsai alkotó közösség kiállítása. „Képesek vagyunk mások nézõpontját integrálni a saját tehetségünk és képességeink eszköztárába, és egy olyan új horizontot megnyitni az alkotással, amely újdonsága ellenére sokaknak válik ismerõssé és átélhetõvé” - fogalmazott az államtitkár, országgyûlési képviselõ. Az egyesület hagyományos, évzáró tárlatán ezúttal 15 helyi mûvész eladásra szánt munkái láthatók. „Bárcsak mindenki lehetne szponzor, mecénás, támogató. Aki megteheti, annak felhívom a figyelmét erre a kiállításra, azzal együtt, hogy nem az alkotások ára a lényeges, hanem az az érték és munka, ami mögöttük van” - mutatott rá Balogh László, a Humán Bizottság elnöke.

Egyebek mellett selyemfestmények, fotográfiák és kerámiaképek teszik sokszínûvé a kiállítást. Melega István Tihamér alkotásai kapcsán elmondta: „Mûfajukban fotók, de technikájukban és koncepciójukban inkább képzõmûvészeti alkotások, mert több kép összeúsztatásával készülnek.” Az Õsze András Galériában a látogatók is kiélhetik a kreativitásukat. „Itt vannak ezek a képecskék, meg itt vannak a keretek – mindenki kipróbálhatja, hogy néz ki együtt, saját maga választhat hozzá keretet" - árulta el Domina Zsóka. Az egyesület elnöke szerint a társaság 2016-ban az eddigieknél is színvonalasabb, olykor meglepõ alkotásokkal gyarapította Kanizsa mûvészeti kincsestárát, és mint mondja, jó úton járnak. „Amikor egy kicsit változtatni akartunk az egyesület munkáján, az a tagokat közelebb hozta egymáshoz, és ami megerõsített minket. Van egy nívó, ami kötelez” - véli Stamler Lajos. Az egyesület tervei közt egy tavaszi tárlat is szerepel. Az újonnan megnyílt kiállítást 2017. január 15-ig lehet megnézni.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-12-11 06:15:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül