Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54760929    
Honlapkeszites

Belföldi utazásokat népszerûsítõ kampányt indított a turisztikai ügynökség

Az év végi ünnepek közeledtével Ajándékozz élményt címmel indított kampányt a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), amivel a belföldi utazások élénkítését célozzák - közölte az MTÜ az MTI-vel.


Az Ajándékozz élményt programmal az MTÜ arra hívja fel a figyelmet az év vége közeledtével, hogy az ünnepi ajándékozás alkalmával a tárgyak helyett az élményekre fókuszáljanak, ami lehet egy színházi elõadás, egy kiállítás, koncert közös megtekintése, fürdõlátogatás, közösen elköltött ebéd, vagy vacsora, illetve lehet akár egy év eleji, néhány napos belföldi pihenés is.     

Kiemelik: a magyarok itthoni utazásainak súlyát a turizmusban jól mutatja, hogy a szálláshelyek összes vendégéjszakáinak megközelítõleg a felét teszik ki a belföldi vendégéjszakák, számuk 2010 óta folyamatosan emelkedik. A KSH tavalyi keresletfelmérése szerint 2,7 százalékkal több belföldi turista vett részt többnapos belföldi pihenésen, és ennek során 4,4 százalékkal többet  - 307,4 milliárd forintot - költöttek, mint 2014-ben. A tendencia az idén is folytatódott, a többnapos belföldi turisták száma az elsõ félév adatai szerint 4,7 százalékkal, költésük 1,5 százalékkal növekedett.     

A belföldi turizmus kereslete - a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalmi mutatói alapján - 2010 óta folyamatosan növekszik. 2010 és 2015 között 3 millióval emelkedett a belföldi vendégéjszakák száma, ami 30 százalékos bõvülésnek felel meg.     

A Magyar Turisztikai Ügynökség innovációs törekvéseinek részeként kommunikációját is megújítja, üzeneteit új, alternatív kommunikációs csatornák, illetve "trendformáló hírvivõk" útján is eljuttatja a belföldi utazókhoz - írták.

MTI - Kanizsa2016-12-10 07:03:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül