Ma 2023. 2 9.
Abigél, Alex, Apollónia napja van.
Látogatók száma : 54386834    
Honlapkeszites

Idén is belekóstoltak az üzleti életbe a Thúry Vásár kiállítói

Vállalkozás tét nélkül diákoknak – errõl szól a Thúry Vásár. A több mint másfél évtizedes hagyománnyal rendelkezõ eseményen a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Thúry György Szakképzõ Iskolájának tanulói újra megmutatták gyakorlati tudásukat.


A nagykanizsai intézmény vásárán a kamara és a horvát partnerintézmény képviselõi részt vettek. Kérdésünkre Richterné László Erzsébet, a Thúry-iskola igazgatója elmondta: „A gyerekek a tanévnek ezt a részét erre használják fel, erre készülnek. Ezért is a 11. évfolyamosoknak találtuk ki a vetélkedõt, mert még nem az utolsó idõszakban vannak, de már rendelkeznek azzal az ismerettel, amivel ezt meg tudják valósítani.”

Vendéglátóipari és szolgáltató vállalkozások is megjelentek a Thúry Vásáron. A Retró Falat Kft. és a lángossütés a thúrys lányok közös ötlete volt. „A társasági szerzõdést, az üzleti tervet meg kellett írni, több hónapon keresztül az órákon ezekkel foglalkoztunk. És így... szóval van munka mögötte” – osztotta meg stábunkkal Péter Letícia. A diákok termékeit társaik megkóstolhatták vagy kipróbálhatták.

Bene Csaba, a Nagykanizsai szakképzési Centrum fõigazgatója szerint „Ez a rendezvény bizonyítja a leginkább, hogy nem az iskolának, hanem az életnek tanulunk. És itt a gyerekek kipróbálhatják, hogyan lehet vállalkozóvá válni. Remélem, azt is megtanulják, hogy egy kudarc nem azt jelenti, hogy fel kell adni, hanem abból tanulni kell.” A vásáron a diákok még valódi tét nélkül tapasztalhatták meg, hogyan kell egy vállalkozást mûködtetni.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-12-10 05:13:00


További hírek:


OKTATÁS ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül