Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55410974    
Honlapkeszites

150 éves az erdészeti egyesület

Az erdészek a nemzetpolitika meghatározó szereplõi, az erdészeti egyesületnek nemzetpolitikai jelentõsége is van - mondta az Országos Erdészeti Egyesület alapításának 150. évfordulója alkalmából pénteken, az Országházban tartott ünnepi közgyûlésen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.


Ünnepi beszédében megjegyezte, hogy a vad része az erdõnek, és bejelentette, hogy a Magyarországon 2021-ben rendezendõ Vadász Világkiállításon az erdõgazdálkodást is hangsúlyosan mutatják be.     

Kiemelte, hogy az Országos Erdészeti Egyesület nemcsak az erdészek közössége, hanem olyan erõ, amely képes a szakmai szempontokat is közvetíteni. A rendszerváltás után az erdészek szakmai munkájának meghatározó szerepe volt abban, hogy a piaci elvárásokat és a társadalmi igényeket össze lehetett egyeztetni. Példaként említette, hogy az egyesület segítette az erdõstratégia elkészítését, amely tekintettel van a faanyag iránti igényre, és biztosítja a természetvédelmet is.     

Zambó Péter, az OEE elnöke kiemelte, az erdészet szellemi bázisa az egyesületben összpontosul, a civil szervezet a munkájával az erdõvagyont a gazdasági felemelkedés szolgálatába állította.     

Az OEE elnöke a magyar erdõk érdekében végzett munkájuk közül egyebek között kiemelte a jövõ szempontjából fontos környezeti nevelést, a fiatalok felkarolását, a szakképzés segítését, a tapasztalatok átadását.     

Bitay Márton Örs, a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelõs államtitkára beszédében rámutatott arra, hogy az állami erdõgazdálkodás a társadalom igényeit elégítik ki.     

Felidézte, hogy egy évvel ezelõtt a szaktárca épületében kezdõdött a jubileumi év, és méltatta az egyesület fontosságát, szerepét az erdészeti szakmában, a jogszabályalkotásban.

MTI - Kanizsa2016-12-09 14:16:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül