Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54761037    
Honlapkeszites

Szenteste adásban a Kóruskarácsony

Immár ötödik állomásához érkezett a Nagykanizsa önkormányzata által útjára indított Kanizsai Kóruskarácsony. Idén kilenc általános iskolás kórus jött el a Felsõtemplomba – meg is teltek a padok a sok éneklõ gyermekkel. Aki abban a szerencsében részesült, hogy valamennyit láthatta, méltán mondhatja el: ennyi daloskedvû diák között Kodály és Bárdos hazájában jó magyarnak lenni, jó kanizsainak lenni.


A városnak joga van hozzá, hogy lássa, mennyi ügyes gyerek, mennyi elhivatott pedagógus él közöttünk! – fogalmazott egy szülõ – Ezért jó dolog, hogy Karácsonykor mûsorára tûzi a KanizsaTV. De a youtube-on is visszanéztem már a korábbiakat, csak be kell írni a keresõbe: Kóruskarácsony. – folytatta.

A zeneirodalom kimeríthetetlen bõségét, a magyar népdalkincs gazdagságát mutatja, hogy évrõl évre más-más ádventi és karácsonyi dalokkal jönnek ezek a kórusok. – fogalmazott az egyik szervezõ. – A kórusokkal való kiváló munkakapcsolatnak köszönhetõ a júniusi Örökségünk – Nagykanizsa klip is, melyet már sokan ismernek. A gyerekek mosolyát, csillogó szemét figyelve pedig minden bizonnyal a tévénézõk is megértik majd, miért éri meg ez a munka.

Álljon itt a közremûködõ kórusok, karnagyaik és mûsoruk felsorolása: Hevesi Sándor Általános Iskola felsõ tagozatos kórusa (Dóróné Kónya Zsuzsanna) Hullassatok egek, Palini Általános Iskola (Sasvári Gyuláné) Sancta Lucia, Rozgonyi Úti Általános Iskola (Dávidovics Lászlóné) Csillagfényes csöndes éjjel, Kõrösi Csoma Sándor - Péterfy Sándor Általános Iskola székhelyintézmény (Tolnainé Demeter Csilla) Soha nem volt még, Piarista Iskola Schola minor (Ráczné Bella Cecília) Procedentem sponsum de thalamo, Piarista Iskola Kicsinyek Kórusa (Dobó Istvánné) Vígan zengjetek citerák, Miklósfai Általános Iskola (Farkasné Hõbe Gabriella) Ó boldog Betlehem, áldások városa, Kõrösi Csoma Sándor - Péterfy Sándor Általános Iskola Péterfy tagintézmény (Kálovics Mária) Midõn a Szûz bepólyálja, Kiskanizsai Általános Iskola (Schmidt Ágnes) Mostan kinyílt egy szép rózsavirág.

A záró összkar – a 300 gyerek – a Fel nagy örömre kezdetû éneket fújta, az immár 26. alkalmán túli Kodály Kórustalálkozó motorja, Tolnainé Demeter Csilla vezényletével. Majd az önkormányzat jelképes ajándékát vették át a karnagyok, továbbítva a kitûzõt énekeseiknek is.

Sokan ismerik a párverset: Születhetik Krisztus ezerszer Betlehemben, ha benned nem, maradsz örökre elveszetten. Szerzõjétõl, Angelus Silesiustól származik a másik, nem kevésbé idõszerû igazság is: Magának az esõ sem esik, nap se süt, te sem vagy magadért, te is másért vagy itt.

Kanizsa2016-12-09 06:24:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül