Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55410954    
Honlapkeszites

Érzelmek és gondolatok

Újabb helyi kötõdésû alkotónak nyílt kiállítása a kultúrkocsmában. Ember és Isten kapcsolatát, a teremtés és a létezés témakörét boncolgatja új alkotásain Héra-Tokorcsi Ilona. A festõmûvésznek pénteken nyílt kiállítása a Plakát Kávézó – Kultúr Kocsmában.


Ha nincs ecset a kezében, akkor is fest, csak fejben – mondja magáról Héra-Tokorics Ilona, aki legújabb festményeibõl válogatott a Plakát-kávézóban megnyílt kiállításához. „Kicsit – talán nem nagyképûség ezt mondani – mélyebb gondolatiságuk van, ezért elmentem egy kissé elgondolkodtató irányba. Ilyen témákat dolgozok fel, ezek izgatnak, például õstörténeti dolgok fõleg” - mondta Héra-Tokorcsi Ilona festõmûvész, akinek képei érzelmek és gondolatok sokaságáról árulkodnak: õstörténeti szimbólumok, mitologikus utalások és az Isten-keresés direkt és indirekt nyomai egyaránt fellelhetõk az alkotásokon. „A képek címei is errõl szólnak, tehát meg is nevezi például Istent, a napbárkát, a Jin-jangot, amely a jó és a rossz küzdelmének a jelképe. Mindenképp mitologikusak ezek a képek. Az õ ember-képe szerint az ember nemcsak azért nincs egyedül, mert társai vannak, hanem azért sem, mert a történelem pillanatainak egyikébe beleszületett ember minden utódjával és minden elõdjével kapcsolatban van, az istenekig bezárólag” - véli Kardos Ferenc költõ, néprajzkutató.

A kultúrkocsmában ez már a harmadik olyan tárlat, amely neves, helyi kötõdésû mûvészek alkotásait mutatja be. Korábban volt már kiállítása itt Ludvig Zoltánnak és Ludvig Dánielnek is.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-12-04 07:19:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül