Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55395583    
Honlapkeszites

Életfejlesztés

A félelemrõl, annak okairól és a feldolgozás lehetõségeirõl volt szó az adventista gyülekezet legutóbbi összejövetelén. Az ÉLETfejlesztés címû programsorozat elsõ évada a végéhez közeledik, de a tervek szerint jövõre jön a folytatás.


Egy friss kutatás szerint napjainkban az erõszakos cselekedetektõl, például a terrorizmustól félnek a legtöbben, de sokakból vált ki szorongást a társadalmi elutasítás, a sötétség, vagy épp a nyilvános szereplés. Tóth Sándor, a budapesti MentÕ Mentáliroda vezetõje szerint, ha tisztában vagyunk a félelem okával, könnyebb felülkerekedni rajta. „Van, amikor nagyon konkrét dologtól fél az ember. Például most nyáron történt: emberek egy csoportja nagyon megijedt egy viperától, amirõl aztán kiderült, hogy csak egy sikló. Õk azt mondták, akkor is félnek tõle, mert kígyó. Amikor aztán egy biológus elkezdte elmagyarázni nekik, hogy milyen is egy sikló, majd kézbe vette, az embereknek megszûnt a félelme” - vélekedett Tóth Sándor pszichológus, lelkész.

Az októberben indult ÉLETfejlesztésen volt már szó a szeretetrõl, az élet értelmérõl és a nyugalomról is. A kéthetenkénti interaktív program alkalomról alkalomra egyre több érdeklõdõt vonz. „Életfejlesztés – úgy gondolom, ennek belülrõl kell jönnie, hogy tényleg önfejlesztés legyen. Tehát akik idejönnek, azok szeretnék magukat nevelni, fejleszteni. Nekem ez cserkészként is szívügyem, úgyhogy ezért is vagyok itt: hogy építsem magamat és jó irányba vigyem az életemet” - hangsúlyozta Várnagy András.

Az idei évad a végéhez közeledik, de a szervezõk pozitív tapasztalatai alapján az érdeklõdõk nem maradnak sokáig ÉLETfejlesztés nélkül. „Van rá igény, hogy folytassuk, ezért már tervezzük a következõ öt alkalmat a jövõ év elejétõl. Azt is kéthetenként tartjuk meg, olyan témákban, mint a halál, a szenvedés, a szerelem vagy párkapcsolati kérdések” - mondta Kis István lelkész.

December 14-én, fél hattól a megbocsátás kérdésével hangolódhatnak az ünnepekre az érdeklõdõk, Szabó Attila lelkész, író tolmácsolásában. A rendezvény helyszíne a Csokonai utcai adventista imaház.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-12-02 06:19:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül