Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55350424    
Honlapkeszites

A Németh házaspár nyerte meg a Szeniorok Táncversenyét

Kitört a hétfõ esti láz a Honvéd Kaszinóban. November utolsó hétfõjén ismét megrendezték a Szeniorok Táncestjét, amelynek részeként egy versenyen csillogtatták meg tánctudásukat a vállalkozó kedvû párok. A versenyt végül – latinos lendülettel – Németh László és felesége nyerte.


Az Eraklin Táncklub Egyesület növendékei sztenderd táncokkal alapozták meg az este hangulatát. Köszöntõjében Balogh László, a Humán Bizottság elnöke a kanizsai nyugdíjasok aktivitását méltatta, amelyre a táncversenyt illetõen valóban nem lehetett panasz. A hatvan év felettiek táncversenyére hat pár jelentkezett. A résztvevõk produkcióját zsûri értékelte, amely elégedett volt a látottakkal. „Némelyest nagyon meglepõdtem – pozitívan meglepõdtem, mert nem is gondoltam, hogy ennyire jól fog sikerülni, mondjuk egy tangó vagy egy keringõ esetében. Persze volt olyan tánc, ahol ez nem jött annyira össze a táncosoknak, de általánosságban elmondható, hogy figyeltek rá, és össze tudták hangolni a mozgást a zenével” - mondta el kérdésünkre Lekszikov Csaba zsûrielnök, az Eraklin Táncklub Egyesület vezetõje.

A versenyen elsõ alkalommal vett részt a kiskanizsai Németh László és felesége, akik negyven év táncestjein és báljain felhalmozott tánctudásukról adtak számot. „Ha halljuk a zenét – bárhol vagyunk –, szívesen, örömmel táncolunk. Tulajdonképp a zsigereinkben van a tánc” - árulta el Németh Lászlóné. A házaspár nem kisebb céllal érkezett, minthogy megnyerje a versenyt. A siker érdekében meg is tettek mindent, a szambára és a rumbára egyedül õk vállalkoztak. Nem is maradt el a várva várt elsõ hely. „A közönségtõl azért hallottuk, hogy a tavalyi gyõztesek elég fölényesen nyertek, igaz, akkor négy pár volt. Bíztunk abban, ha megközelítjük az õ mozgásukat, akkor talán sikerül az, hogy elsõk legyünk” - mondta a verseny után Németh László.

A rendezvényt tavaly rendezte meg elõször az Idõsügyi Tanács az Eraklin Táncklub Egyesülettel és a Honvéd Kaszinóval karöltve. Mint arra dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó rámutatott: „A közönség is valamennyi klubból eljött buzdítani a versenyzõit. Bízom benne, hogy jövõre még másfélszer ennyien, legalább 9-10 pár részt fog venni, és a hagyomány folytatódik: a zene és a tánc élni fog tovább.” Az idei résztvevõk közül többen már most megígérték, hogy a jövõ évi táncversenyen is próbára teszik magukat, így valóra válhat a szervezõk azon álma, hogy új lendületet kapjanak a ’70-es évek Kanizsáját jellemzõ társastánc-hagyományok.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-11-30 05:41:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül