Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55350234    
Honlapkeszites

Cseresnyés Péter: a rendszerváltoztatás óta a legalacsonyabb a munkanélküliség

A rendszerváltoztatás óta a legalacsonyabb a munkanélküliség Magyarországon, és jóval a nyolc százalék körüli európai uniós átlag alatt van - mondta Cseresnyés Péter munkaerõpiacért és képzésért felelõs államtitkár. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye kiemelte, hogy történelmi mélységben van a munkanélküliség Magyarországon.


A KSH azt közölte, hogy tovább csökkent a munkanélküliség az augusztus-októberi három hónapban: 4,7 százalék volt az egy hónappal korábbi 4,9 százalék után.     

Cseresnyés Péter hozzátette: az EU tagállamai között Magyarországot csak Németország, Csehország és Málta elõzi meg a munkanélküliségi mutatóban. Korcsoportok közül kiemelte, hogy a 20 és 64 éves korosztály foglalkoztatási mutatója már az uniós átlag fölötti, ezen belül a férfiaké 73-74 százalékos. A fiatalok foglalkoztatása is jelentõsen emelkedett, miközben 2010-ben 20 százalék alatti volt, jelenleg közel 30 százalékos, és a munkanélküliségük is visszaesett 12,6 százalékra - ismertette.     

Az NGM véleménye szerint az elsõdleges munkaerõpiac fokozatos élénkülésének, az adócsökkentéseknek, a Munkahelyvédelmi Akciónak, illetve az aktivitást ösztönzõ intézkedéseknek köszönhetõen töretlenül nõ a foglalkoztatottság Magyarországon. A kiváló makroadatok is bizonyítják, hogy a Magyarország folyamatosan erõsödik.

MTI - Kanizsa2016-11-29 10:40:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül