Ma 2021. 10 24.
Salamon, Antal napja van.
Látogatók száma : 51110999    
Honlapkeszites

A Köztársaság Bandája koncertezett a Halis István Városi Könyvtárban

A nagykanizsai és pécsi fiatalok együttese a gólyalábazás népszerûsítését célzó program részeként lépett fel a kanizsaiak elõtt.


A könyvtár, a Könyvtárpártoló Alapítvány és a gólyalábazás találkozott a zenével. „15 éve gólyalábazunk, és most jutottunk el abba a szakaszba, hogy a helyi érték, magasabb érték felé haladás elindult. Erre pályázott az Alapítvány, hogy segítsék a gólyalábazás népszerûsítését. Ennek a nyitó rendezvényén vagyunk, ahol osztályok vannak, akik az iskolájukban tudják népszerûsíteni a gólyalábazást, és egymással tudnak versengeni, egészen jövõ tavaszig, a város napja környékéig" - fogalmazott Czupi Gyula könyvtárigazgató.

A Köztársaság Bandája nem véletlenül került sem a kanizsai könyvtárba, sem a kanizsai diákok elé. A muzsikus csapat két kanizsai tagja, Czupi Áron és Czupi Veronika szervesen kötõdik a gólyalábazáshoz. „Egyébként pedig a nép vonal, a gólyaláb, illetve a mi népzenénk tulajdonképpen egyívású, a mai alkalommal gólyalábas témájú népdal is el fog hangzani. Persze nagyon távoli az asszociáció, de mi megtaláltuk benne. Kanizsai népdal, gólyalábazás, Köztársaság Bandája" - mondta el Czupi Veronika.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-11-26 07:05:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül