Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55357650    
Honlapkeszites

Pedagógusokat köszöntöttek

Ünnepélyes keretek között köszöntötték a díszdiplomás, a nyugdíjba vonuló és a pályakezdõ pedagógusokat a Medgyaszay Házban.

Az ünnepelteket elsõként Marton István polgármester üdvözölte, aki beszédében kiemelte, hogy „a pedagógus munkája olyan, mint a csendes esõ, amely sokáig áztatja a földben rejlõ magokat, melyek magukba szívják a nedvességet, s késõbb, akár szárazság idején is termõre fordul”. A polgármesteri köszöntõ után Rábavölgyi Attila, a Pedagógus Szakszervezet városi titkára a pedagógusi munka örömeirõl beszélt, s arról, hogy a pedagógusok nem csak a diákok, hanem a kollégák számára is mintát nyújthatnak: átadják egymásnak a tudást, a megértést, a jókedvet, a gondolkodásmódot, ezáltal egymásból építkeznek.


Idén hat pályakezdõ pedagógus tette le esküjét, s vált a város oktatási életének szerves részévé. Õket Balogh László, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke köszöntötte virággal. Tizenhárom nyugdíjba vonuló pedagógustól saját volt tanítványaik búcsúztak virággal, közülük nyolcan vehették át a városi ünnepségen az oktatási miniszter nevében kiadott Szolgálati Emlékérmet, a többiek saját iskolájukban vehették át azt. A díszdiplomás pedagógusoknak – tizennégy fõ aranydiplomásnak, hat fõ gyémántdiplomásnak, egy fõ rubindiplomásnak – dr. Bertalan Péter, a Kaposvári Egyetem Csokonai Vitéz Mihály Pedagógiai Fõiskolai Karának egyetemi docense, valamint Marton István polgármester könyvet és virágcsokrot ajándékozott.
Az ünnepi mûsorban a Bolyai János Általános Iskola és a Dr. Mezõ Ferenc Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola diákjai mûködtek közre.
S.E.2009-10-08 13:42:31


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül