Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408769    
Honlapkeszites

A hétvégén enyhébb, de csapadékosabb lesz az idõ

A hétvégén enyhül a hideg, napközben akár 17 Celsius-fok is lehet. Ugyanakkor többfelé erõs lesz a légmozgás, továbbá záporokra, néhol kiadós esõre is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.


Pénteken az Északi-középhegység területén borult, párás marad az idõ, másutt több órára kisüt a nap. Számottevõ csapadék nem várható, csak északon a borult helyeken lehet gyenge esõ, szitálás. A Dunántúlon viszont nagy területen megerõsödik a légmozgás, egy-egy viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 1 és plusz 6 fok között alakul, az Északi-középhegység területén lesz a leghidegebb. A legmagasabb hõmérséklet többnyire 11-17 fok között valószínû, a Dunántúl nyugati felén lesz a legenyhébb az idõ, ugyanakkor az Északi-középhegységben csak 4-9 fok valószínû.     

Szombaton a Tiszántúlon néhány órás napsütés is lehet. A Tiszántúl kivételével több helyen várható esõ, zápor, néhol jelentõs mennyiség is hullhat. A Dél-Alföldön és a Kisalföldön erõs, Sopron környékén viharos széllökésekre is készülni kell. A leghidegebb órákban általában 5-11, de északkeleten csupán 2-5 fok lehet. A nappali maximumok 11-17 fok között alakulnak, délnyugaton a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.     

Vasárnap délelõtt fordulhat elé esõ, zápor, aztán megszûnik a csapadék, és több-kevesebb napsütés is lehet. A Dél-Alföldön és a Kisalföldön még ekkor is erõs, Sopron környékén viharos lehet a szél. A minimumhõmérséklet 4-10 fok között valószínû, északkeleten az alacsonyabb értékekkel. Napközben 10-17 fokig melegszik a levegõ, nyugaton lesz a melegebb - olvasható az elõrejelzésben.

MTI - Kanizsa2016-11-17 14:53:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül