Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55395267    
Honlapkeszites

Fórumot tartottak az ipari parkban

A Nagykanizsa Vagyongazdálkodási Zrt. fórumra várta a Nagykanizsai Ipari Parkban mûködõ vállalkozások képviselõit. Az immár második alkalommal megtartott rendezvény célja az volt, hogy a Zrt. vezetése ismertesse az elmúlt egy évben megvalósult fejlesztéseket és megismerje azokat a problémákat, amik a vállalkozások számára megoldásra várnak.


Bilicz Csaba az NKVG Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy tavaly ~3,5 hektár területet értékesítettek és kitért a folyamatban lévõ beruházásokra, ami a DAB Kft, a Hidrofilt Kft és a Zala Truck területén folynak. A közmûhálózatról szólva kitért a közvilágítás korszerûsítésére, az ipari park keleti oldalán található kerékpárút létesítésére, a Platanus étteremnél és az Inkubátorháznál átadott közösségi kerékpárrendszer dokkolóira. A 135 hektáros ipari park fejlesztése folyamatos. Nemrég készült el a Vámház utcában létesítendõ gyalogosjárda engedélyezési terve.

A vállalkozók-amint az várható volt- szintén a közmûfejlesztésekrõl érdeklõdtek. Itt vetõdött fel az ipari park dinamikusan fejlõdõ nyugati oldalán a gyalogjárda létesítésének igénye és a buszközlekedés kiterjesztése erre a területre. Több vállalkozásnál az internet szolgáltatások elérése is problémát okoz. Hangsúlyosan került említésre a Garay út-Petõfi út keresztezõdésében egy körforgalom létesítése, amit a megnövekedett nagy forgalom is indokol.

A felvetõdött kérdésekre Bilicz Csaba és Mihovics Zoltán az inkubátorház vezetõje válaszolt. Az ipari park teljes területét elérõ szélessávú optikai hálózat fejlesztésérõl elmondták, hogy az a jövõben pályázati pénzbõl valósulhat meg. A gyalogos közlekedésrõl szólva elhangzott, hogy a legnagyobb forgalmat mutató területek élveznek prioritást a járdák építéseknél. Ezeken a helyeken szeretnék elérni a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés kiépítését. Az ipari park nyugati oldalán pedig többoldalú tárgyalásra van szükség a buszmegállók, buszöblök kialakítására. A Petõfi út-Garay út keresztezõdésében létesítendõ körforgalom tervét a Magyar Közút Zrt. tavaly elkészítette, melynek megvalósítása nem a városi büdzsét terheli. Mihovics Zoltán kitért az önkormányzati rendeletben szabályozott munkahelyteremtõ pályázatra is, ami szintén jó lehetõséget kínál a helyi vállalkozások számára.

A Vállalkozói fórum végén a Zrt-t képviselõk kitértek arra is, hogy a jövõben még hatékonyabban kívánják a vállalkozások mûködését segíteni. A felmerült problémákról pedig tájékoztatják a város vezetõit is.

Kanizsa2016-11-17 10:46:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül