Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408475    
Honlapkeszites

Fivosz: a digitalizáció immár mindenki számára megkerülhetetlen

A digitalizáció magánemberként, vállalkozóként és cégvezetõként egyaránt megkerülhetetlen lett, átalakítja a társadalmat és a gazdaságot - hangsúlyozták az elõadók a Fiatal vállalkozók hetének nyitórendezvényén.


Kovács Patrik, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (Fivosz) alapító-elnöke beszédében elmondta: a digitalizáció következményeként a következõ tíz évben globálisan akár egymilliárd munkahely is elveszhet. Meglátása szerint a folyamat Magyarországon is nagy kihívás elé állítja a fiatalokat, mert a kis- és középvállalkozások harmada megszûnhet a következõ hat évben. Ugyanakkor mégis ez az elmúlt 200-300 év egyik "legizgalmasabb korszaka" - vélekedett.    

Achilles Georgiu, az IBM munkatársa arról beszélt, hogy az utóbbi 20 évben minden digitális adattá vált. Megfogalmazása szerint 2008-ig korszakunk hajtóereje a pénz volt, a jövõben pedig az adat lesz. A gõzgép feltalálását követõen 150 év kellett ahhoz, hogy az emberiség kollektív tudása megduplázódjon, 2020-ra erre elegendõ lesz mindössze 72 óra - mondta.     

Az új, adatközpontú korban - csakúgy, mint minden technológiai fejlõdés alkalmával - sok régi munkahely szükségtelenné válik, és új szakmák jönnek létre - emelte ki. Példaként az automatizált forgalomszakértõt említette.     

Szabó András, a Mercedes-Benz Hungary flottaértékesítési menedzsere elõadásában elmondta, hogy a digitalizáció meghatározó eleme a jövõ mobilitásának is. Az autóknál szintén elkerülhetetlen lett az okoseszközök alkalmazása, az applikációkkal egyebek között nyomon követhetõ egy jármû állapota, tervezhetõ a karbantartása - fejtette ki.     

A Fiatal vállalkozók hetét az idén kilencedik alkalommal szervezik meg. November 14. és 18. között az országos rendezvénysorozatot a fõváros mellett Gyõrben, Pécsen, Zalaegerszegen, Székesfehérváron és Egerben is megrendezik. Ezeken egyebek között elõadások hangzanak el sikeres vállalkozásokról és vállalkozóktól.     

Az eseményre a belépés ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Az online regisztrációs lap a fivosz.hu oldalon található.     

A rendezvény pénteken ünnepélyes díjátadóval zárul, amelyen átadják az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat.

MTI - Kanizsa2016-11-15 13:05:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül