Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55411088    
Honlapkeszites

Grafikai pályázatot hirdet a Reformáció Emlékbizottság

A reformáció 2017-es emlékéve alkalmából digitális grafikai pályázatot hirdet a Reformáció Emlékbizottság. A Reformáció - Kortárs szemmel pályázaton 18 és 30 év közötti, Magyarország vagy a Kárpát-medence területén mûvészeti felsõoktatási intézményben tanuló hallgatók vehetnek részt.


A pályázat célja, hogy a mûvészeti felsõoktatásban tanulók "kortárs vizuális eszközökkel alkossák újra a reformáció ikonikus mozzanatait, eseményeit, jelképeit" - olvasható a Reformáció Emlékbizottság MTI-hez eljuttatott közleményében.     

A pályázók három téma közül választhatnak. Tervezhetnek plakátot a reformáció szimbolikus eseményérõl, amikor 1517-ben Luther Márton kiszögezte 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára. Elkészíthetik Kálvin János portréját grafikai eszközökkel, vagy megtervezhetik a vizsolyi biblia borítóját.     

A pályázatokat november 30-ig lehet benyújtani, az eredményeket december 10-én a Reformáció 500 weboldalán és Facebook oldalán teszik közzé. Mindhárom kategória elsõ helyezettje 100 ezer forint jutalomban részesül, a kategóriák elsõ három helyezettje emellett "megjelenést nyer releváns szakmai médiumokban".     

A beérkezett alkotásokat hatfõs szakmai zsûri értékeli majd, melynek tagjai: Balla Dóra, a Moholy-Nagy Mûvészeti Egyetem docense; Farkas Anna, a Magyar Tervezõgrafikusok és Tipográfusok Társaságának alapító és elnökségi tagja; Orosz István Kossuth-díjas grafikusmûvész, animációsfilm-rendezõ; Böszörményi Nagy Gergely, a Brain Bar Budapest alapítója, a Design Terminal vezetõje; Felsmann Tamás grafikusmûvész, egyetemi docens, a Magyar Képzõmûvészeti Egyetem Tervezõgrafika Szakirányának vezetõje és Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa.     

A pályázati kiírás, a nevezési feltételek és az elbírálás szempontjai megtalálhatók a reformacio2017.hu oldalon a Kreatív pályázat menüpont alatt.

MTI - Kanizsa2016-11-09 07:01:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül