Ma 2021. 10 26.
Dömötör, Armand, Örs napja van.
Látogatók száma : 51127265    
Honlapkeszites

Képzõmûvészeti ösztöndíjjal segíti a fiatal alkotókat a ZAZEE Egyesület

Fischer György Képzõmûvészeti Ösztöndíjjal támogatja a négy dunántúli - Zala, Somogy, Veszprém és Vas - megyében élõ fiatal, tehetséges alkotók továbbtanulását a ZAZEE Kulturális Egyesület.


Az egyesület célja, hogy támogassák a tehetséges alkotók felvételi felkészülését, mûvészi fejlõdését és kedvezõ feltételeket teremtsenek a színvonalas mûvek létrehozásához - mondta el Tóth Norbert, Fischer György volt tanítványa, az ösztöndíjat alapító a ZAZEE Kulturális Egyesület tagja az MTI-nek.     

Hozzáfûzte: a képzõmûvészeti ösztöndíjat két kategóriában hirdették meg. A sikeres egyetemi felvételihez nyújtanak segítséget azoknak a diákoknak, akik az érettségi vizsga után képzõ- vagy iparmûvészeti felsõoktatási intézményekben szeretnék folytatni tanulmányaikat, vagy az építészetet választották. A másik kategóriában a képzõ- vagy iparmûvészeti felsõfokú tanulmányaikat végzõ hallgatók nyújthatják be pályázataikat.       

Az ösztöndíj összege minkét kategóriában 100-100 ezer forint vissza nem térítendõ támogatás. Az egyesület emellett rajztanárok, képzõmûvészek bevonásával folyamatos szakmai konzultációt biztosít a nyertes alkotóknak, a támogatási idõszakban készült alkotásaikat jövõ év májusában kamarakiállításon mutathatják be.       

A pályázatnak tartalmaznia kell a fiatal alkotó szakmai munkásságát reprezentáló öt mûvét: festményrõl, rajzról, szoborról vagy installációról készült fotókat, valamint az ösztöndíj idõtartamára tervezett alkotói elképzelését, munkatervét.     

A pályamûveket az ösztöndíj alapítóinak szakértõi zsûrije - Farkas Ferenc szobrászmûvész, Fischer Bence építész, Fischer Judit festõmûvész, Frimmel Gyula grafikusmûvész, Mécs Miklós intermédia-mûvész, Tóth Norbert képzõmûvész, Wettstein Tamás a ZAZEE elnöke - bírálja el. Az értékelésnél figyelembe veszik a pályázó szakmai elõéletét, értékelik a portfólióban bemutatott mûvek kvalitását, valamint a munkaterv eredetiségét, átgondoltságát.     A pályázatot a fiatalok november végéig, elektronikus úton nyújthatják be, a képzõmûvészeti ösztöndíjról bõvebb információ a www.finearthotel.hu/fischer.php weboldalon olvasható.     

Fischer György (1956-2012) Derkovits-ösztöndíjasként 1982-ben került Zalaegerszegre. A Munkácsy-díjas szobrászmûvész mûvészetszervezõ, -formáló tevékenysége Zala megyéhez kötõdik: Zalaegerszegen valósította meg a középiskolás mûvészeti képzést, az Ady Endre Általános Iskola és Gimnázium mûvészeti tagozatának egyik megalapítója és tanára volt.

MTI - Kanizsa2016-11-08 04:23:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül