Ma 2021. 10 22.
Előd, Szalóme, Kordélia napja van.
Látogatók száma : 51088523    
Honlapkeszites

Tánctábor az õszi szünetben

Õsszel is népzenétõl hangos a Móricz Zsigmond Mûvelõdési Ház. A Zalagyöngye Táncegyüttes utánpótlás csapata, a Szikrák tagjai a szünetet kihasználva gyakorolják az új lépéseket, koreográfiákat.


„Fiú kicsit kézzel forgatja a lány csípõjét, hogy a lány tudja, hogy merre kell fordulnia. Próbáljuk..." A nyári szünetben hagyományosan néptáncos táborrá alakul át a kiskanizsai mûvelõdési ház, de most az õszi szünet napjait is kihasználják a növendékek.

„Készülünk az új évadra, egy technikai jellegû alapozó tábor van most folyamatban. Ebben a három napban készülünk az új táncokkal, új koreográfiákkal. A Szikrák Táncegyüttes tagjaival most az alapokat, illetve a technikai jellegû felkészülést végezzük” - tudtuk meg Tóth Istvántól, a Szikrák Táncegyüttes vezetõjétõl.

A gyerekek lelkesek, nem véletlenül választották az õszi szünetre ezt az elfoglaltságot.

„Kiskoromban nagyon szerettem, tátott szájjal néztem a néptáncosokat. És akkor anya felhívta a Csontit, mondta, hogy elsõ osztálytól lehet jelentkezni, és tavaly én is ide jöttem táncolni” - árulta el Herczegh Flóra.

Flóra szavait a Szikrák vezetõje, Tóth István „Csonti” is megerõsítette, szerinte a csapatot a néptánc iránti szeretet, és nem utolsó sorban az idõk során kialakult szoros barátságok tartják össze.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-11-04 05:02:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül