Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55388414    
Honlapkeszites

Sármelléken búcsúztatta Boeing 737-es gépeit a Lufthansa

Utolsó európai útján Sármelléken landolt kedden délután a Lufthansa két Boeing 737-es repülõgépe, miután a német légitársaság 48 év után hétfõn hivatalosan is kivonta ezeket a géptípusokat a forgalomból.


A vasárnapi, utolsó menetrend szerinti útja után a Lufthansa hétfõn Hamburgban köszönt el hivatalosan is a B737-es típusoktól. Kedden azután a légitársaság pilótái, utaskísérõi és mûszaki munkatársai, összesen 270-en repültek Sármellékre, hogy az éjszakát Hévízen töltve egy zárórendezvény keretében végleg elköszönjenek a Bobby-nak nevezett gépektõl.     

Az elsõ gép landolása után Ulrich Pade, a légitársaság fõpilótája az MTI érdeklõdésére elmondta: a cégnek hat ilyen gépe maradt már csak, s mert a rövid- és középtávú utakon a flotta egységesítése érdekében ezentúl kizárólag Airbusokkal közlekednek, a Boeingeket a héten Miamiba repítik, ahol eladják õket.     

A fõpilóta felelevenítette, hogy 1968-ban állt üzembe az elsõ B737-es, amelynek kifejlesztésekor a Boeing a Lufthansa igényeit vette alapvetõen figyelembe. A 48 év alatt összesen 148 darab 737-es üzemelt a Lufthansa színeiben. Ulrich Pade az MTI kérdésére hozzátette: az elmúlt csaknem öt évtized alatt sokmillió utas repült ezeken a gépeken.     

Sármelléken a D-ABEC lajstromjelû, Karlsruhe névre keresztelt Boeing landolt elsõként a tûzoltók vízfüggönye alatt, majd a D-ABEK lajstromszámú, Fanhansa névre festett B737-es érkezett, amely nyáron a német futballválogatottat szállította a franciaországi Európa-bajnokságra.     

A Lufthansa közleménye felidézi, hogy a géptípus több történelmi pillanatnak is részese volt. Még 1988-ban az elsõ nõi elsõtisztek ezekkel a géptípusokkal repültek, 1989-ben, a német újraegyesítéskor pedig az akkori NDK-ba, Lipcsébe, 1990-ben pedig Berlinbõl indultak 737-esek elsõ Lufthansa járatként.

MTI - Kanizsa2016-11-02 05:56:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül