Ma 2023. 3 26.
Emánuel, Emánuéla, Larissza napja van.
Látogatók száma : 54781060    
Honlapkeszites

Novemberben újra megrendezik a Szeniorok Táncversenyét

A program szervezõi hangsúlyozzák: a részvételhez nem szükséges profi tánctudás, csak jókedv és egy kis bátorság. Hagyományteremtõ szándékkal rendezték meg tavaly a Szenior Táncversenyt. A párosok repertoárjában keringõ, tangó és jive szerepelt.


A rendhagyó táncverseny ötletét és megvalósítását a kezdetektõl fogva támogatta a Honvéd Kaszinó, így az intézmény vezetõsége örömmel biztosítja idén is a helyszínt. „A Honvéd Kaszinó hagyományosan számos idõsügyi-nyugdíjas szervezetnek ad otthont, így aztán célszerûnek és helyénvalónak gondoltuk, hogy a Honvéd Kaszinóban táncoljanak a szépkorúak” - mutatott rá Halmos Ildikó, az intézmény igazgatója.

A táncosok produkciójában elsõsorban a zene és a résztvevõk mozgása közti összhangot értékeli majd a zsûri. Lekszikov Csaba, az Eraklin Táncklub Egyesület vezetõje a zsûri elnökeként arra hívta fel a figyelmet: „Minél többen jelentkezzenek, és gyõzzék meg a párjaikat, vagy a környezetükben élõket, ez egy nagyon jó kis móka. Persze, versenynek hívjuk, és hirdetünk 1-3. helyezettet, viszont ennek a legfontosabb része az, hogy foglalkoznak valamivel, és úgy gondolom, az egy nagyon kellemes dolog, ha a tánccal foglalkoznak.”

Az önkormányzat Idõsügyi Tanácsa 2012 óta egyre nagyobb hangsúlyt fektet az idõskori aktivitásra és a közösségfejlesztésre. „A ’70-80-as évek Nagykanizsájának pezsgõ és vidám táncos estjeit próbálnák meg visszahozni úgy, hogy az idõsek bemutassák, egykor mit tudtak és mit tudnak. Talán a fiatalabb generáció is kedvet fog kapni” - véli dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó.

A táncversenyt a Szeniorok Estje részeként, november 28-án rendezik meg. Hamarosan több honlapra is felkerül majd a nevezési lap, amelyet november 24-ig kell eljuttatni e-mailben vagy személyesen a szervezõkhöz.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-10-31 05:47:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül