Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55410982    
Honlapkeszites

Már-már akrobatikus feladatok is várnak a sáska-diákokra

Nagy vagy! A Kiskanizsai Általános Iskola tíz fõs csapata indul útnak napokon belül, hogy megmérettesse magát az országos versenyen.


Az egyik kereskedelmi TV-csatorna felhívására jelentkezett a kiskanizsai intézmény, a verseny Érden lesz. A sáska-diákok 24 tagú mezõnyben bizonyíthatnak. A feladatok nehezek, de a kiskanizsai fiatalok hatalmas erõbedobással készülnek.

A csapat egyik tagja egy karácsonyhoz kötõdõ feladatról mesélt. „Egy felnõtt felhúzza a gyereket egy kötélen, és a díszeket egyesével viszik fel a terem tetejére, a karácsonyfára egyesére akasztják fel a díszeket" - ismertette a részleteket Horváth Enikõ.

A feladatokat két héttel ezelõtt kapták meg a kiválasztott iskolák. Kérdésünkre Némethné Szili Erzsébet, a csapat vezetõje elárulta: „Nem egyszerûek a feladatok az elõzõekkel ellentétben, mert, aki nézte már korábban is a Nagy vagy! vetélkedõt, láthatta, hogy szárazföldi és vízi feladatok voltak eddig. Hát, most szárazföldi és légi feladatok lesznek, két-három feladat szinte bûvészmutatványnak megfelelõ.”

A kiskanizsai csapat hétvégéje a gyakorlás jegyében telik, hétfõn pedig útra kel, hogy megmérkõzzön az ország további 23 iskolájával.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-10-30 04:29:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül