Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314639    
Honlapkeszites

Az SZDSZ új stratégiájáról

Országjáró körútja zalai állomásai sorában Nagykanizsára látogatott Retkes Attila, a Szabad Demokraták Szövetségének új elnöke, és Kovács Kálmán országgyûlési képviselõ, az SZDSZ vidékpolitikai kabinetjének, valamint Zala Megyei Szövetségének elnöke.

Retkes Attila tájékoztatást adott az SZDSZ megújulásáról, és beszámolt az elõzõ napi brüsszeli tárgyalásairól, amit Szent-Iványi Istvánnal együtt folytattak. Tény, hogy a pártjuk nem politizált kellõ hitelességgel és következetességgel az elmúlt idõszakban, ezért nagy társadalmi elutasítottsággal kellett szembenézni a pártnak – hangsúlyozta elöljáróban. Most a hitelességük helyreállítása a legfontosabb célkitûzés. Fontosnak tartják, hogy az SZDSZ még a látszatát is kerülje annak, hogy budapesti párt lenne, ahol egy szûk csoport irányít. Csak országos pártként, csak vidékrõl, a megyei választmányok, helyi csoportok szintjérõl van esély a megerõsödésre. Határozott, de szerény, érvelõ és nem kioktató SZDSZ-t szeretnének. Az a véleményük, hogy lehet másképpen is hitelesen politizálni. Bejelentette, elkészült a liberális párt öt évre szóló stratégiája, melyet a szükséges korrekciók után december közepén ajánlanak a küldöttgyûlésnek elfogadásra.


A hét fejezetbõl álló stratégia legfontosabb elemérõl, a vidékpolitikáról Kovács Kálmán többek között elmondta:
– Ki kéne végre mondani, Magyarország jövõjét kockáztatja a vidék mai helyzete. Míg a fõváros, és nagyvárosaink versenyben vannak az európai terepen, addig a vidék nincs. A kialakult helyzet kritikussá vált, az elvándorlás vidéken megállíthatatlan. Általános értelemben, vidéken nem történt meg a rendszerváltás. Az SZDSZ azt szeretné, ha a magyar politika egy közös, komplex vidék-stratégiával állna elõ. Együtt kell megalkotni a jövõ vidékét, mert ez Magyarországon kulcskérdés. Ehhez nem kell több pénz, hanem az eszközrendszert kell átcsoportosítani. Lehetõvé kell tenni, hogy ne csak a kiemelt nagyprojektek, hanem a kistelepülések is tudjanak pályázni uniós támogatásra.
B.E.2009-10-02 19:15:22


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül