Ma 2021. 10 22.
Előd, Szalóme, Kordélia napja van.
Látogatók száma : 51089032    
Honlapkeszites

A Muravidéki Nótázók és a Közmûvelõdési Egyesület Murakeresztúr is az idei KÓTA-díjazottak között van

A legrangosabb szakmai elismerést a zene világnapján adták át Budapesten.


A Cseke József vezette Muravidéki Nótázókat a szlovén és magyar zenekultúráért végzett kimagasló munkájáért díjazta a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége, amely szerint a lendvai székhelyû férfi dalkör a szlovéniai magyarság méltó képviselõje és hiteles reklámhordozója a nagyvilágban. „Az ember 15 év kemény munkáját tudhatja magáénak a Muravidéki Nótázókkal. Majd’ minden szerdán velük vagyok két órát. A 15 év alatt kétszer megnyertük a Vass Lajos Kárpát-medencei Nagydíjat, és kétszer a KÓTA Aranypáva Nagydíját. Tehát mindenképp van egy szakmai megmérettetés a dolog mögött" - mondta el Cseke József, a Muravidéki Nótázók mûvészeti vezetõje.

A Közmûvelõdési Egyesület Murakeresztúr szintén fontos mérföldkõhöz ért a nemzetiségi KÓTA-díjjal. A szervezet küldetésének tekinti a népi kultúra és hagyományok életben tartását – ezen dolgozik az egyesület égisze alatt mûködõ Rozmaring Asszonykórus, a MURA Néptánccsoport, a MURA Dance és a legkisebbekbõl toborzott Csalamádé néptánccsoport is. „Az elismerés mindenkinek szól: noha Murakeresztúron a Közmûvelõdési Egyesület kapta meg, nem szeretném kihagyni a Zrínyi Miklós Általános Iskolában folyó nagy munkát, ott a tamburazenekar készül nap mint nap, és ugyanúgy teszi a dolgát a közösségért" - fogalmazott Kovácsné Deák Erzsébet, a "Kultumo drustvo Kerestur" Murakeresztúri Közmûvelõdési Egyesület elnöke.

A kulturális csoportok úgy vélik, sok éves, kemény munkájuk gyümölcse érett be a KÓTA-elismeréssel, amely új lendületet ad ahhoz, hogy a jövõben is folytassák a hagyományok ápolását, lehetõleg minél több fiatal bevonásával.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-10-22 01:37:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül