Ma 2021. 10 24.
Salamon, Antal napja van.
Látogatók száma : 51110981    
Honlapkeszites

Ismét Jazz

Október 9-10. között ismét megrendezésre kerül a Kanizsa Nemzetközi Jazz- és Világzenei fesztivál. Farkas Tibor, a Kanizsa Kulturális Központ vezetõje elmondta, az idén az eddigi hagyományos jazzfesztivál elnevezés a színesedõ kínálat miatt megváltozott, hisz egyre inkább teret nyer az úgynevezett világzene. Annál is inkább, mert ma már a népzene, a jazz és a populáris zene között nincs olyan éles választóvonal, mint korábban. A szervezésben a jövõben is szem elõtt tartják a világzene térhódítását, mivel a hagyományos jazz után érdeklõdõk száma jelentõsen visszaesett.

A sajtótájékoztató második pontjaként Horváthné Mikola Mária, intézményegység vezetõ a fesztivál programjaival kapcsolatban elmondta, hosszú hónapok munkája után, több szempont figyelembevételével állt össze. Nagy örömükre szolgál, hogy Lajkó Félix elfogadta meghívásukat, így október 9-én, 22 órától Brasnyó Antal brácsás társaságában láthatjuk a virtuóz muzsikust. A fesztivál pénteken 18 órakor a 31. „Életünk” Országos Fotókiállítás megnyitójával veszi kezdetét, majd 19 órától a Harcsa Veronika Quartet lép a közönség elé. 20.30-kor Malek Andrea közremûködésével következik a Molnár Dixieland Band, majd Goór Gábor jaZZanatok fotókiállításának megnyitójára kerül sor 21.30-kor. Az elsõ nap kötött programja 24 órakor kezdõdik a Whiteful Jazz Quartet koncertjével.


Szombaton 19 órától a Borbély – Gayer Quartet muzsikál. A formációban három kitûnõ képességû nagykanizsai muzsikus is színpadra lép: Gayer Mátyás zongorán, Farkas Norbert bõgõn és Kõfalvi Csaba dobon játszik. 20.30-kor a K.L.B. Trió koncertje következik, majd 22 órától a fesztivál amerikai sztárvendége Gary Willis, Romhányi Áron, Szendõfi Péter és Fekete Kovács Kornél társaságában ad koncertet. Éjféltõl pedig Bolla Gábor Quartettje lesz. A szervezõk a kötött programok után, a hagyományok felelevenítése céljából jam sassiont is terveznek. A fesztivál minden koncertjét az MR3 Bartók Rádió rögzíti.
Cz.Cs.2009-09-30 13:08:38


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül