Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55395513    
Honlapkeszites

Indián Nyár - avagy sport- és szabadidõ programok a Csó-tón

Hagyományteremtõ szándékkal szervezte meg a Pannonhát Dél-Zalai Turisztikai Egyesület és a Kanizsa Kajak-Kenu Klub az Indián Nyár Fesztivál és Kajak-Kenu Sprintverseny nevû rendezvényt az elmúlt hétvégén a Csónakázó-tónál.

Az egész napos program kapcsán az Egyesület részérõl Tuboly Kingát kérdeztük, aki aktívan részt vett a szervezésben is:
- Az I. Kanizsai Sárkányhajó Bajnokság sikere után újra szerettük volna a Csónakázó-tó környékét élettel megtölteni, élvezetes programokat, aktív kikapcsolódást nyújtva a városlakóknak. Mosolygós, jókedvû embereket láttunk mindvégig, így talán mondhatjuk azt, hogy sikerült kellemes napot biztosítani mindazoknak, akik kilátogattak a rendezvényünkre. Csakúgy, mint a sárkányhajó bajnokság után, az indián nyár fesztivált követõen is odajöttek hozzánk, szervezõkhöz a résztvevõk, s köszönetüket fejezték ki azért, hogy igazi kikapcsolódást nyújtottunk nekik a programmal. Hozzáteszem, óriási szerencsénk volt az idõjárással, hiszen esõs idõben ez nem így zajlott volna le.


Délelõtt a leigazolt kajakosok vették birtokukba a tavat, a korosztályos versenyen közel száz fõ vett részt, a harminc kanizsai versenyzõ mellett Pécsrõl és Kaposvárról érkeztek fiatal sportolók, hogy megmérettessék magukat.
Délután vette kezdetét az amatõr sprintverseny, melyen tizenkét férfi induló próbálkozott az ötven méteres távval, ki sikerrel, ki fürdéssel, de mindannyian izgatottan vállalták a megmérettetést. Az elsõ helyen Réti András, a másodikon Varga Péter, míg a harmadikon Kovács Gábor végzett.
Az igazi kalandot a Pannonhát Õszi Háromtusa hozta meg, tizennégy csapat – baráti társaságok, iskolai és céges csapatok – küzdött meg egymással. A tizenkét kanizsai csapat mellett a pécsi kajakosok is kiállítottak egy osztagot délutánra, s egy kacorlaki csoport is indult. Izgalmasnak ígérkezett a kincskeresés, s valóban nagyon jó csapatépítõ számnak bizonyult. A tagoknak egy körülbelül két kilométeres túra alatt kellett begyûjteniük a tíz állomáson található bélyegzõkrõl a lenyomatokat, így kapták meg a következõ mondatot: „Gratulálunk! Ügyesek voltatok, találkozzunk jövõ tavasszal a 2. Kanizsai Sárkányhajó Bajnokságon!”. A kincsvadászat mellett a csapattagok – ki-ki kisebb-nagyobb sikerrel – megmásztak egy nyolc méter magas falat, valamint íjászkodással növelték esélyüket a gyõzelemre. Az elõbbi kapcsán Dezsõ János érdemelte ki a ’Legjobb falmászó’ címet, 22 másodperc alatt teljesítette a feladatot. Az összesített eredmények alapján a Pannonhát Õszi Háromtusa elsõ helyén a Bige Sziget nevû gárda végzett, a második helyet a Pannon Pellet szerezte meg, s a harmadik a Siroma Nyilai lett.
Az elõzetes tervekben szerepelt még egy profi favágóknak szóló verseny is, de jelentkezõ híján ez most elmaradt. Tuboly Kinga elmondta, nem adják fel, jövõre is meghirdetik a versenyt.
Kísérõprogramként találkozhattak a Csónakázó-tóra kilátogatók Tislér Zoltán törzszászlós rendõrségi kutyabemutatójával, a merészebbek terepjáróval próbálhatták ki magukat egy ügyességi akadálypályán. A gyerekeket többek között rajzverseny, kérdõív kitöltése várta, míg a felnõttek a Vöröskereszt mérõsátrában tesztelhették magukat.
S.E.2009-09-29 11:27:16


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül