Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55415017    
Honlapkeszites

Kiskanizsa idõseit köszöntötték

Csütörtökön sem maradt el az idõsek köszöntése. Az Idõsekért Nagykanizsán Ünnepi Hét részeként Kiskanizsán is megtartották az idõsek napját.


Kiskanizsa idõskorú lakosságát a Móricz Zsigmond Mûvelõdési Házban köszöntötték. A városvezetés üdvözletét Dénes Sándor polgármester tolmácsolta, aki párhuzamot vont a generációk között. „A legtöbb figyelmet, legtöbb törõdést érdemlik a gyermekeink, mert õk a jövõnk. Valamint azok az idõs társaink, akik az életnek egy nagy részét már megjárták, sok-sok munkával töltötték napjaikat, és örülnek annak, ha vannak olyan lehetõségek, amikor együtt lehetünk" - fogalmazott Dénes Sándor polgármester.

Ne csak egy nap, és ne csak egy hét szóljon arról a tiszteletrõl, melyet meg kell adnunk az elõttünk járó korosztálynak – mondta Cseresnyés Péter államtitkár, országgyûlési képviselõ. Mint fogalmazott: tapasztalatot, tudást, egy viselkedés-kultúrát kaptunk tõlük, melyet illik megköszönni. „Abban az esetben, ha a generációk egymás mellett ilyen tisztelettudóan, és a tiszteletet tudva élik a mindennapjaikat, abban az esetben egy társadalomban nagyobb gond nem lehet. Hisz generációról generációra az a tudás, az a tapasztalat, az az identitás, ami bennünk van, amivel mi magyarnak tudjuk magunkat, az így adódott át folyamatában. Generációról generációra. Azzal, hogy a fiatal tisztelte az idõset, és az idõs tisztelte a fiatalt, azzal, hogy a jövõ nemzedékét felnevelte. Valamiféle olyan értékrenddel, melyet õ kapott a szüleitõl" - mondta Cseresnyés Péter államtitkár, országgyûlési képviselõ.

Az ünnepségen külön köszöntötték a megjelent kiskanizsaiak legidõsebbjét, a 86 esztendõs Kálovics Istvánnét, aki ma is aktív tagja a szorgalmas „sáska” társadalomnak.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-10-08 04:56:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül