Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55357648    
Honlapkeszites

Mintha ágyúból lõtték volna ki - Sikert sikerre halmoz a Zöld Sör

Ígéretünkhöz híven folytatjuk a kiskunfélegyházi születésû, de immár nagykanizsai lakos Szabó Béla, Béci bá’ Zöld sörének történetét. Legutóbbi – májusi megjelenésû – cikkünk óta ugyanis nem kevés dolog történt a zöld nedûvel.

Augusztus elején az óbecsei (Szerbia – a szerk.) Beèej „Ideja IV-2009” Feltalálók és Újítók Nemzetközi Kiállításán a Than Fivérek Értelmiségi Kör Oklevelét kapta, majd ezt követõen szeptemberben – a székesfehérvári után ismét, immár másodszorra – egy közönségdíjjal térhetett haza Béci bá’ a makói, az Ötlet Club 13 Egyesület által szervezett IDEA kiállításról Nagykanizsára. Mint mondja, neki ennél nagyobb jutalom nincs, hiszen ha valamit a közönség jutalmaz, az a legnagyobb elismerés.


A legutóbbi, horvátországi kiállításon, amelyre szeptember 15. és 19. között került sor Zágrábban, közel hetven ország kiállítói jelentek meg, több száz termék vett részt. Közülük választottak ki a szervezõk kettõszáznyolcvanhármat, melyek bekerültek abba a nemzetközi katalógusba, melyben a Zöld sör – Zeleno Pivo néven – 75. sorszámmal szerepel.
A szeptember 15. több szempontból is jeles dátum Szabó Béla és a Zöld sör életében: ettõl a naptól él ugyanis az uniós szabadalom, most már európai védjeggyel is rendelkezik a sör, s ezen a napon lehetett városunkban elõször csapolt sörként is kapni Béci bá’ sörözõjében.
Említettük már, hogy a 100 csoda produkció (www.100csoda.hu) keretein belül lehet szavazni a nedûre. A bekerült termékekbõl október 29-én nyílik kiállítás, s másfél hónapon keresztül tekinthetõk meg a kiállított találmányok.
S ha azt hiszik, hogy erre az idõszakra ennyi esemény elég is lett volna, hát tévednek. Jó ideje nagy erõkkel folynak a tárgyalások a palackozásról egy serfõzõ mesterrel, s már a címke tervezésénél tartanak. Errõl bõvebben majd csak késõbb ad tájékoztatást Szabó Béla, melyrõl természetesen mi is hírt adunk.
S.E.2009-09-28 13:54:40


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül