Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408330    
Honlapkeszites

Kortárs mûvészet és rendhagyó buli a kiskanizsai mûvelõdési házban

A Csakoda csoport célja, hogy mûvészeti akciókkal országszerte ráirányítsa a helyi lakosság figyelmét a szocializmus éveit megelõzõen épült mûvelõdési házakra. Ezeket az intézményeket még valódi civil összefogások hívták életre: az emberek saját kulturális szükségleteik kielégítésére hozták létre ezeket a közösségi tereket. A mi Móricz Zsigmond mûvelõdési házunk is ilyen: a Kiskanizsai Polgári Olvasókör kezdeményezése, és a polgárok közadakozása tette lehetõvé felépülését.


A Csakoda csoport mûvészei október 21-én három akcióval készülnek a kanizsaiak figyelmének felébresztésére.

A  Móricz Zsigmond Mûvelõdési Ház évkönyveiben kutakodva a mûvészek egy mûtárgylistára leltek, rajta 12 mû címével, ám a címen kívül semmi egyéb információt nem találtak. A fiatal alkotók most képzeletük segítségével rekonstruálják az egykori tárlatot - kíváncsian várjuk, milyen eredménnyel!

Szintén az évkönyveket lapozgatva lettek figyelmesek egy "Disc Jockey Szakkör" elnevezésû programra a hetvenes évekbõl. Ezt a minden bizonnyal korát megelõzõ klubot is megpróbálják megeleveníteni, két jól ismert, budapesti DJ-t és lemezgyûjtõ bevonásával. Hogy mi várható? Bárki kipróbálhatja majd a DJ felszereléseket, eltanulhatja e felkapott szakma fortélyait, este pedig a helyi lakosságtól begyûjtött bakelit lemezekrõl tartanak bulit a táncolni vágyóknak.

Ezúton is felhívjuk a figyelmet, hogy aki kölcsönadná otthoni lemezeit a mûvészeknek, legyen szíves, jelentkezzen a kepvandorlas@gmail.com email címen, vagy a 06-70-455-4628 telefonszámon.

A harmadik akciót a csoport meglepetésnek szánja a kanizsaiak számára, annyit mindenesetre elárultak, hogy ez nem a mûvelõdési házban, hanem az utcákon lesz látható.

A programok ingyenesen látogathatók.

Kanizsa2016-10-04 10:04:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül