Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314834    
Honlapkeszites

"A Nagykanizsán lakó embereket nem az emlegetett milliárdok érdeklik, hanem a saját sorsuk..."

Önkormányzati munka címmel tartott sajtótájékoztatót a tegnapi eseményekrõl és azok konzekvenciáiról Karádi Ferenc fideszes önkormányzati képviselõ és Fertig István elnökségi tag.

 

- Az már senki számára nem meglepõ, hogy minden elõzetes nyilatkozat, ellenére Marton István és a szocialisták meghátráltak a testület feloszlatását célzó fideszes javaslat elfogadása elõl. – kezdte Fertig István. – Eddig is tudtuk, de most végképp bebizonyították, hogy nem érdekli õket az a tény, hogy a város lakóinak nagy többsége – a Pannon Egyetem felmérése szerint is – a közgyûlés feloszlatását akarja. Tiszta, átlátható, a többség akaratával egyezõ összetételû közgyûlést érdemelt volna ez a város, de az egyéni érdekek felülírták ezt a szándékot. Azt hiszem, hogy egyetlen fideszes szavazó sem adta voksát 2006-ban azért Marton Istvánra, Polai Józsefre, Horváth Istvánra, Kolonics Bálintra, hogy a szocialisták segítségével a FIDESZ-KDNP frakció szétverését kiagyalják. Ellenkezõleg, a bizalom és a szavazat arra hatalmazta volna fel õket, hogy együtt azt az értékrendet képviseljék, amely országosan is a két párt és szövetségesei által megfogalmazott programban valósul meg. Megtanultuk mára, hogy a kimondott szó csak a mi olvasatunkban számít erkölcsi parancsnak, a sportszerûséget nyomokban sem fedezhetjük fel a bennünket elárulók oldaláról. Mit hallunk ma, ennek a számunkra elfogadhatatlan magatartásnak a magyarázataként? Szánalmas kifogásokat, együttmûködési javaslatokat és a százmilliók emlegetését, amelyeket természetesen Marton István és a szocialisták is a saját eredményüknek próbálnak tulajdonítani, holott mindannyian tudjuk a valóságot. Mintha Gyurcsányt hallanánk kanizsai kiadásban: „soha nem látott pénz…” Kit érdekel mindez annak a szájából, aki tegnap oszlatni akart, majd amikor tenni kellett akkor megijedt a megmérettetéstõl? Marton István többször bebizonyította, hogy mást mond és mást cselekszik. Most is a hatalomban és a pénz közelében maradás vágya fûti véleményünk szerint, nem pedig a város „szolgálata”. Egyszerûen megrészegült a pénz szagától.


- A Nagykanizsán lakó embereket nem az emlegetett milliárdok érdeklik, hanem a saját sorsuk, a lakásuk rezsije, a halomban álló csekkek, a családjuk jövõje. – vette át a szót Karádi Ferenc. – Erre sem a polgármester sem a szocialisták nem adnak választ. Csak a mások lejáratása, a személyeskedés a céljuk, miközben tudálékos ábrázattal saját jelentõségüket bizonygatják. Ez a recept ismert már, Marton István Gyurcsány Ferenctõl tanulhatta. Õ is euro milliárdokról mesélt minden fórumon naponta többször is azt remélve, hogy mindenki szájtátva hallgatja, közben fogalma sem volt arról, hogy mi foglalkoztatja a mindennapi gondokkal küzdõ közembert. Az már tényleg cirkuszba illõ, hogy egy mondaton belül az együttmûködési szándékot is hangsúlyozni képes – természetesen a saját szabályai szerint – Marton István, és a korrupciós, pénzlenyúlós vádat is megfogalmazza burkoltan azzal szemben, akivel együtt akar mûködni. Az a legszebb a dologban, hogy ezt a kapitális baklövést már észre sem veszi. Ebben az esetben aztán higgyen neki az, aki nem ismeri. Azt ajánlom Marton Istvánnak, szálljon le a földre, ne fröcsögjenek a szájából a milliárdok, a százmilliók, mert Nagykanizsán a legkevésbé boldogítja ma az emberek többségét a Zrínyi utca kikötése, vagy az Arany János utca meghosszabbítása. Azt várják tõlünk, hogy a mindennapi megélhetési gondjaikban segítsünk, hogy vállalkozásaik túlélését biztosítsuk, az várják, hogy a munkahelyeik megtartása érdekében álljunk melléjük. Ezekben a feladatokban és a város érdekében elõterjesztett javaslatok megszavazásában mindig számítani lehetett, s ezután is lehet a FIDESZ-KDNP frakcióra. A most kialakult MSZP-MSZDP-polgármester együttmûködés azt sejteti, hogy elõkerülhetnek újra a személyes sérelmek megtorlását célzó javaslatok, ezekben az ügyekben viszont soha sem leszünk partnerek. Megszavazta a napirendre vételt a 11 fideszes képviselõ, név szerint: Balogh László, Bene Csaba, Bizzer András, Dr. Csákai Iván, Cseresnyés Péter, Gyalókai Zoltán, Jerausek István, Papp Nándor, Szõlõsi Márta, Tóth Nándor és Karádi Ferenc. Végül hadd soroljam fel név szerint azokat a képviselõket, akik nem szavazták meg a feloszlatás napirendre vételét: Bárdosi Gábor, Bicsák Miklós, Bogár Ferenc, Böröcz Zoltán, Horváth István, Marton István, Papp Ferenc, Polai József, Tóth László, Cserti Tibor, dr. Fodor Csaba, Halász Gyula, dr. Károlyi Attila, dr. Kolonics Bálint, Röst János. 2010-ben nem lesz meg ez a lehetõségük, a megmérettetést nem kerülhetik el.2009-09-25 19:39:17


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül