Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55400461    
Honlapkeszites

Kvótareferendum - MJVSZ-elnök: a jövõrõl döntenek az emberek október 2-án

Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke szerint az október 2-ai népszavazáson arról dönthetnek az emberek, milyen jövõt képzelnek el maguknak, gyerekeiknek és unokáiknak.


Kaposvár Fidesz-KDNP-s polgármestere pénteken, Budapesten sajtótájékoztatón azt hangoztatta, soha nem volt olyan nagy a veszély, mint most. Kijelentésének indoklásaként felidézte Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért felelõs uniós biztos szerda nyilatkozatát, amely szerint fel kell gyorsítani a kényszerbetelepítést.     

Az MJVSZ elnöke úgy fogalmazott, "néhány kormánnyal kekeckedhet az Európai Bizottság, de több millió magyar akaratával nem".     

Kijelentette, nem akarnak olyan településeken élni, ahol pakisztáni férfiak gyermekeket molesztálnak, ahol a gyerekeket nem lehet egyedül elengedni az iskolába, és ahol a gyerekek nem játszhatnak nyugodtan a parkokban. Azt javasolta a választópolgároknak, hogy ne a politikusokra hallgassanak, hanem az erõs "életösztönre", mert így hozhatnak vasárnap jó döntést.     

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), Miskolc polgármestere arról beszélt, hogy a városban pár éve kezdték el a nyomortelepek felszámolását, a miskolciak pedig most azért aggódnak, hogy az egykori nyomortelepekbõl migránstelepek lesznek. A városban élõk féltik a biztonságukat és a családjukat - emelte ki. Hangsúlyozta, a miskolciak elkötelezettek a nemmel szavazás mellett, nem kérnek a kényszerbetelepítésrõl.     

Kriza Ákos arra a felvetésre, hogy a Magyar Idõk pénteki száma szerint Tompa Sándor, a DK miskolci elnöke, korábbi szocialista országgyûlési képviselõ az avasi lakótelep üresen maradt lakásaiba költöztetne migránsokat, azt mondta, a baloldal ezzel "kimutatta a foga fehérjét". Hozzátette, ez a nagy félelmük, hiszen a DK-s politikus azokról a lakásokról beszélt, amelyeket most újítottak fel.     

Az Országgyûlés május 10-én rendelte el a kötelezõ betelepítési kvótáról szóló, a kormány által kezdeményezett népszavazást, amelyet Áder János köztársasági elnök október 2-ára írt ki. A kérdés úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyûlés hozzájárulása nélkül is elõírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történõ kötelezõ betelepítését?"

MTI - Kanizsa2016-10-01 02:37:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül