Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320115    
Honlapkeszites

A napirendre vételt sem szavazták meg

A két soron kívüli közgyûlés között tartott sajtótájékoztatót Cseresnyés Péter alpolgármester és Bene Csaba, a Fidesz-frakció vezetõje.

Cseresnyés Péter elmondta: Érdekes eseményen vagyunk túl. Annyi történt, hogy azok a hangos képviselõk, akik pár héttel ezelõtt még a közgyûlés feloszlatását szorgalmazták, valamennyien visszakoztak. Bebizonyosodott, sokkal fontosabb számukra az egyéni érdekük, mint a város és az itt élõ emberek érdeke, a város mûködõképessége. Pár héttel ezelõtt a jelzett képviselõk, név szerint Horváth István, Tóth László, Dr. Fodor Csaba, Böröcz Zoltán, és maga Marton István polgármester is azt mondták, ha valaki behozza a közgyûlés feloszlatásáról szóló elõterjesztést, õk meg fogják szavazni, sõt Böröcz Zoltántól még az is elhangzott, õ lesz az, aki az elõterjesztést hozza.


Hiteltelenné váltak – folytatta az alpolgármester –, mi eddig is tudtuk, egyetlen szavukat sem lehet elhinni. A Fidesz-frakció tagjai minden egyéni érdeken felülemelkedve szavaztak. Tavasszal azt mondtuk, megpróbálunk együttmûködni a polgármesterrel és a másik oldal tagjaival, de olyan dolgok történtek, amelyek azt bizonyították, hogy ez nem lehetséges, ezért javasoltuk a közgyûlés feloszlatását. Kezdeményezésemre egy komoly munka kezdõdött el a Pannon Egyetemmel közösen, amely egy városi stratégia megalkotását tûzte ki célul. Ez a munka a mai nap is zajlik. Éppen ma kaptam egy olyan kutatási eredményt a kezembe – amelyik ugyan más célból készült –, de egyik kérdésében azzal foglalkozik, hol kellene változtatni, mi lenne az a fontos jó néhány feladatkör, amit meg kellene újítani, fejleszteni annak érdekében, hogy az emberek jobban érezzék magukat. Az elsõ a munkahelyteremtés volt, a második igény a közgyûlés megújítása, a feloszlatás volt. Ma bebizonyosodott, azok a képviselõk, akik napirendre sem engedték venni a tárgyalását, nem a városlakók érdekében dolgoznak. Arra az újságírói kérdésre, hogyan tovább, ha nem oszlik fel a testület, az alpolgármester azt válaszolta, megbeszélik a frakcióban, de természetesen ugyanúgy, ahogy eddig, a város érdekében, az emberek érdekében fognak dolgozni, de innentõl kezdve visszautasítanak minden rájuk felelõsséget áthárítani akaró szándékot, ami a másik oldalról sokszor megnyilvánult. Ezután ellenzéki szerepkörben fognak dolgozni. A többség azokból áll, akik nem akarják a közgyûlés megújhodását. Minden felelõsség, ami valamilyen ügy kapcsán ezután a várost hátrányosan éri, az övék.
Bene Csaba frakcióvezetõ véleménye szerint azok a képviselõk, akik nem szavazták meg a napirendre vételt sem, gyávák voltak. A napirendre vételt követõen vitát lehetett volna nyitni, és a nyilvánosság elõtt kellett volna névszerinti szavazással igent, vagy a nemet mondani. Még ezt sem vállalták föl. Felszólította ezeket a képviselõket, hogy adják vissza a mandátumukat.
B.E.2009-09-25 18:27:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül