Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55399768    
Honlapkeszites

Bencsik András „standolt” az Erzsébet téren

A kötelezõ betelepítési kvóta ellen kezdeményezett népszavazási kampány keretén belül Bencsik András, a Demokrata címû hetilap fõszerkesztõje Nagykanizsán tartott „standolást” az Erzsébet téren.

Bencsik András az esti órákban fórumot tart Zalaegerszegen, de elõtte eljött Nagykanizsára is – mondta Dénes Sándor polgármester, aki azt is elmondta, egy polgármesteri levéllel felkeresi a városlakókat, melyben kéri õket, hogy jöjjenek el szavazni, mert nem pártpolitikáról, hanem nemzeti ügyrõl van szó.


Ahhoz, hogy eredményes legyen a népszavazás, az kell, hogy a szavazattal bírók több, mint 50 százaléka jelenjen meg. Az elmúlt idõszakban tett beszélgetései során azt a választ kapta az emberektõl, hogy rólunk szól, és elmegyünk szavazni.

Azért jött el Bencsik András is Zalába, hogy elmondja, tényleg nem pártpolitikai kérdésrõl van szó. A fõszerkesztõ elöljáróban megjegyezte, számára szeretetreméltó város Kanizsa, ahova örömmel jön. A felesége itt született, és sok barátja él Kanizsán. De ez, ami miatt most jött, nemcsak kanizsai ügy. Az elõrejelzések azt mutatják – fogalmazott, hogy az emberek el akarnak menni szavazni, és érvényes lesz az október 2-ai szavazás. Ma valami olyan dolog történik a világban, ami okkal kelt félelmet mindenkiben. Konkrét tényként Bencsik András megemlítette, hogy találkoztak egy ingatlanos holland férfival a Szigetvár melletti Merenyén, aki elmondta, 5000 külföldi, dán, holland, belga és német vásárolt ingatlant Szigetvár térségében. A Brüsszel környéki belgák azért jöttek ide, mert úgy érzik, nem biztonságos otthon az életük, és át akarnak települni. Elindult Nyugat-Európából – Balaton környékére úgyszintén –, egy ma még csekélynek tûnõ áradat, akik azért jönnek ide, mert tudják, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök által vezetett kormány vissza fogja verni a migránsok nyomását. Már ott tartunk – tette hozzá, hogy nemcsak magunkért harcolunk, hanem Európa azon lakosaiért is, akik bennünk reménykednek, hogy tényleg meg tudjuk állítani ezt az abnormális folyamatot.

B.E.2016-09-28 08:07:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül