Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55399853    
Honlapkeszites

Allah gondoskodik: balek európaiakkal?

A kötelezõ kvóta mélyebb, veszélyesebb rétege. Brüsszel saját törvényeit semmibe véve akarja ránk erõltetni. Ha egyszer megengedjük, többé már nincs megállás. – Maróth Miklós a megtelt piarista kápolnában nem csak október 2. jelentõségérõl szólt. A jó humorú, elegáns, nagy tudású akadémikus alapos ismerõje az arab világnak. Ám tisztában lévén saját identitásával, jól látja és ki is mondja, mennyire más az a mentalitás. Az igazsághoz, a munkához való viszonyuk…


Skodát vásárló ismerõsét idézte:- Inkább veszek egy csehek által összeszerelt Volkswagent, mint egy törökök által összeszerelt Mercedest. – De hiszen Törökországban nincs is Mercedes gyár!

– Nem is azt mondtam. - Európában – még aki nem vallásos, az is – állapotbeli kötelességnek tekinti a munkát. Kitart a helyén akkor is, ha alulfizetik. Náluk a kötelesség ismeretlen fogalom. Õket Allah ellátja. Ha olajat ad, az is jó. Ha nincs olaj, megteszi a balek európaiak segélye is – jellemezte a nagy átlag muszlimot a professzor.

Iskolázottságuk is más, mint a miénk. Az Amerikában kitûnt arab tehetségekrõl mindrõl kiderült, hazájukban keresztény iskolába jártak. S enyhén szólva más az igazsághoz való viszonyuk is. Nem ajánlott, de megengedett (azaz nem bûn) nem az igazat mondani.

Tapasztalták ezt regisztrálásukkor rendõreink is. Hogy egy jó tolmács hamar fölismeri: nem szír, hiszen líbiai tájszólása van? Most nem jött össze…

Nyugat nem tanult a líbiai esetbõl. Kadhafi feltartóztatta a délrõl jövõ áradatot. Most Szíriában igyekszenek eltávolítani Asszadot. Nem az elnök elõl menekülnek a szírek. Jordániába, Libanonba, Törökországba mentek elõször. De ott más a norma, mint Európában, csak ENSZ segélyre számíthattak, amíg volt.

Nálunk? Akit befogadunk, ellátjuk.

Maróth professzor érzékeltette a nagyságrendeket: a sokat hándált stadionok több év alatt ugyanannyiba kerültek, mint a migránsok egyetlen évi ellátása. Hasonló milliárd Kolontár vagy az iskolai ingyenes étkeztetés. Ha idejönnének, fölborulna a szociális költségvetés, az egészségügy, a nyugdíjrendszer.

Mert most az elõõrs jön. A családegyesítéssel megnyolcszorozódik. Ott kell segíteni, ahonnan jönnek. Ez rendben is lenne.

Csak az nem, hogy szétterítik a jóvátételt. A hasznot nyugat fölözte le, nem mi.

A közelmúlt nyugatról kezdeményezett közel-keleti polgárháborúiról szólva nem hallgatta el: az Iszlám Állam létrejötte, felfegyverzése mögött érdekes módon amerikaiak állnak. Szövetségesük, Törökország üzletelt az Iszlám Állam olajával is. Szavak és tettek között óriási a szakadék. A görögöknek azért nem sikerült megállítani a bevándorlást, mert határvitájuk van a törökökkel?

Mi betartottuk a törvényeket, a görögök nem. Miért minket büntet Brüsszel? Ki választotta Merkelt, hogy Európa helyett döntsön? Ha ezeket befogadja Európa, hány száz millió követi?

Kanizsa2016-09-27 06:55:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül