Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353434    
Honlapkeszites

Fidesz: A huszonnegyedik órában

Beléptünk a huszonnegyedik órába. – hangzott el Karádi Ferenc és Fertig István közös sajtótájékoztatóján. – Már huszonnégy óra sincs hátra, hogy a kanizsai képviselõtestület kimondja feloszlatását, vagy éppen ellenkezõleg, a polgármesteri frakció és a szocialisták kisstílû politikai érdekeinek megfelelõen a további fennmaradása mellett dönt.

– Mint az elmúlt idõszakban többször is kifejezésre juttattuk, az emberek döntõ többsége a Fidesz kezdeményezése mellé állt, azt szeretnék, ha a kanizsai közgyûlés feloszlatná önmagát és új, önkormányzati választásokat kezdeményezne. A többség mellettünk áll, mégis azt szeretnék, ha teljes lenne az egyetértés az önfeloszlatással kapcsolatban. Polgármester úr és frakciója, valamint a Szocialista Párt mindent megtett annak érdekében, hogy valótlan, alaptalan, érvnek nem elfogadható indokokkal próbálják félrevezetni a közvéleményt. Melyek is ezek az „érvek”?


Az egyik szándékosan ijesztõ hangsúllyal kiemelt tétel az, hogy a város mûködése veszélybe kerül, a pályázati pénzek folyósítása megszûnik. Természetesen egyik sem igaz, mert az új összetételû közgyûlés megalakulásáig a jelenlegi mûködik tovább, sõt a jelenlegi polgármester is hivatalban marad, a hivatali apparátus változatlanul végzi a munkáját, és az elnyert pályázatokra semmiféle hatással nincs egy választás. A másik ijesztgetõ mondat a várható költségek feltupírozása és hangsúlyozása, mindez úgy történik, mintha a polgármester úr, Horváth István és a szocialisták szájából elhangzott oszlatási szándék esetében ez a tétel nem jelentkezett volna. Természetesen jóval kevesebbe kerül a választás megtartása a rendelkezésre álló adatok szerint, mint ahogy azt a tájékozatlanok mondják. Most, amikor vészesen közel került az állandó konfliktusok megoldásnak ez a módja, az ijedtség és zavarodottság érezhetõ az eddig magabiztosan oszlatni szándékozók nyilatkozataiban. Tegnap a pénzügyi bizottság ülésén a GE várható leépítési szándékán keresztül az ipari parkig mindenféle városi problémát, aggódó, idõnként elcsukló hangon elõhozott Lelkó Tamás, az MSZP külsõ bizottsági tagja annak érdekében, hogy megmagyarázza, hogy miért jó Nagykanizsának az, ha Marton István és a testület ebben az összetételben tovább mûködik. Én pontosan ezen indok alapján gondolom azt, hogy azonnal és nagyon gyorsan egy, a testület többségének bizalmát élvezõ, diplomata erényekkel rendelkezõ, megfontolt személyt kell a város élére választani. Olyat, aki hatékonyan tud ezekben az égetõen fontos kérdésekben minden lehetséges fórumon eljárni. Most nem ez történik, hanem kicsinyes, gyerekes gondolkodásra valló ajtózár cserék, átültetések és a gittegylet építése. Ezek a nagy ívû feladatok foglalkoztatják a város polgármesterét. Az én határozott véleményem az, hogy csak nyerhet a város egy új választás megtartásával. Akkor, amikor egészen egyszerû jogi kérdésben is hajba kapnak a jogászok a közgyûlésünkön, akkor, amikor a polgármester úr becsmérlõ kifejezések sokaságával illethet képviselõt, jegyzõt- miben reménykedhetünk tovább? Csak azoknak jó ez a helyzet, akik még látnak abban lehetõséget, hogy a helyi FIDESZ-KDNP frakciót meggyengítsék. A továbbélés tisztán politikai szándék az oszlatást most ellenzõk részérõl, nem pedig a város érdekében történõ aggodalom.2009-09-23 15:15:06


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül