Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54760328    
Honlapkeszites

Kétnapos bábünneppel kezdõdik az új évad a zalaegerszegi Griff Bábszínházban

Kétnapos bábünneppel kezdõdik el szeptember 23-án a 2016/2017-es évad a zalaegerszegi Griff Bábszínházban: a programsorozat keretében bemutatnak három új produkciót, a színház elõtti téren pedig szabadtéri programokkal várják a gyermekeket.


A bábünnepen elsõként a Ludas Matyi címû élõzenés produkciót mutatják be péntek délután Rumi László rendezésében. A meseoperát a 2008/2009-es évadban mutatta be elsõ alkalommal a Griff Bábszínház, idén Horvát Károly (1950-2015) zeneszerzõ, a Griff korábbi igazgatójának tiszteletére tûzték ismét mûsorra - mondta el Szûcs István, a bábszínház igazgatója a pénteki programismertetõ sajtótájékoztatón.     

Kitért arra is, hogy az új változat pergõsebb, izgalmasabb, látványosabb lesz, mint a korábbi. A Griff társulata a kerettörténetbe szõtt mesét sok-sok zenével, énekkel, harmonikaszóval mutatja be, porondra lépnek a gólyalábasok és több, vándorkomédiásokra jellemzõ elem is szerepel majd az elõadáson.     

Szeptember 24-én, szombaton a délelõtti bábelõadás a legkisebbeknek szól: a babaszínházi programsorozat keretében a zenére, hangokra, színekre épülõ produkciót a Piroskalandot mutatják be.     

A színház elõtti téren színes bábos kavalkád várja a gyermekeket: a Tekergõtéren óriás táblajátékok és mechanikus eszközök segítségével a labirintus-, vagy a képkirakó játékot próbálhatják ki, míg a Tintaló Cirkusz apró sátrakban formabontó bábszínházi eseményeket mutat be az. A gyermekek kiszínezhetik a színház elõtti téren elhelyezett óriás griffmadarat is, a teret mindaddig - amíg az esõ el nem mossa - a kicsik által készített óriás madár díszíti - sorolta a programokat Bartal Kiss Rita, a bábszínház mûvészeti vezetõje.     

A rendezvény zárárasként a színházteremben Gimesi Dóra Szemenszedett meséjének bábszínházi adaptációját mutatják be. A vicces, humoros, játékos elõadás a Grimm-testvérek kevésbé ismert története alapján íródott: a bábszínházi változatban a bábos elemek mellett a narrátor és színész is szerepet kap.

MTI - Kanizsa2016-09-20 06:10:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül