Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353259    
Honlapkeszites

Kvótareferendum - Több mint ötszáz óriásplakáttal kampányol a DK

Új szakaszához érkezett a Demokratikus Koalíció (DK) kampánya, több mint ötszáz óriásplakátot helyeztek ki a kötelezõ betelepítési kvótáról szóló októberi 2-i népszavazásról az ország több pontján, beleértve a megyeszékhelyeket - közölte az ellenzéki párt szóvivõje vasárnapi budapesti sajtótájékoztatója után telefonon az MTI-vel.


Gréczy Zsolt azt mondta, ezerhétszázszor települnek ki közterületekre, ahol aláírásokat gyûjtenek, így készülnek az október 1-jén rendezendõ kampányzáróra, amelyen élõlánccal körbeveszik a Parlamentet.     

A DK azt követeli a kormánytól, hogy "állítsa le" a kvótareferendumot, és az arra költendõ milliárdokat a gyermekéhezés felszámolására fordítsa - hangsúlyozta a szóvivõ.     

Úgy fogalmazott: az Európai Unió pénteki, Pozsonyban tartott informális csúcstalálkozója után "feleslegessé vált" a népszavazás, ott ugyanis döntöttek a határõrizet megerõsítésérõl és arról, hogy nem vezetnek be kötelezõ betelepítési kvótákat. A DK szerint a kvótareferendum nem csupán felesleges, de károkat is okoz, mivel gyengíti Magyarország helyzetét az EU-ban.     

Gréczy Zsolt úgy vélekedett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök teljesen magára maradt Európában, mivel már a visegrádi négyek többi tagjának vezetõi is elkezdtek kihátrálni mögüle.

MTI - Kanizsa2016-09-18 15:16:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül