Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314835    
Honlapkeszites

A Zrínyi iskola felújítását érintõ kérdésekre reagált a városvezetõ

Miért csúszik a Zrínyi iskola felújítása? Ezt kérdezte Horváth Jácint, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselõje sajtótájékoztatóján. Dénes Sándor polgármester reagált a felvetésre. A városvezetõ azt mondta: a beruházás mindenképpen elkészül, hiszen ez a városban élõk érdeke.


Idén márciusban döntött a kanizsai közgyûlés arról, hogy az oktatási intézmények egy részét felújítja, ezek közt a legnagyobb beruházást a Zrínyi iskola homlokzatának rekonstrukciója és nyílászáróinak cseréje jelenti. Horváth Jácint több szempontból is kétségesnek találta a beruházás megvalósulását. „Csak májusban sikerült kiírni a közbeszerzést, aminek ugyan július 12-re lett eredménye, de azóta sem történt semmi. És a nyári szünetben nem sikerült ezeket a beruházásokat elkészíteni. Attól félünk, hogy ezekkel a csúszásokkal õszre, vagy télre jutnak ezek a beruházások, amikor a gyerekek bent tanulnak az iskolában, és nem lehet vagy munkát végezni, vagy pedig éppen felújítani. Így aztán veszélybe került ez a beruházás is. Ráadásul jövõ év január 1-tõl átveszi az állam az oktatási intézményeket, így kérdésessé vált, hogy az állam megcsinálja-e, elvégzi-e ezeket a szükséges felújításokat" - tette fel a kérdést Horváth Jácint.

A felvetésre reagálva Dénes Sándor polgármester azt mondta, a késlekedést az okozza, hogy a beérkezett ajánlatok mindegyike jóval meghaladta a felújításra szánt keret összegét. Ezért az önkormányzat újabb közbeszerzési pályázatot írt ki, amelyet október elsõ felében bírálnak el. Amennyiben a nyertes kivitelezõ a munkálatok elvégzésére szánt idõt rövidnek találja, abban az esetben a beruházás a tavaszi idõszakra tolódik. Horváth Jácint másik felvetésére Dénes Sándor azt mondta, a fenntartótól függetlenül ez az intézmény fontos a városnak, hiszen kanizsai gyerekeket, kanizsai családokat szolgál. „A Zrínyi Miklós Általános Iskola mindig is a miénk lesz. Most is az, hiszen a tulajdonjoga a nagykanizsai önkormányzaté. Az intézmény mûködtetése és fenntartása a Klebelsberg Központ feladata lett, vagyis az állam látja el ezt a feladatot, ahogy az állam látja el a kórházunk mûködtetését és fenntartásának feladatát is. Ettõl még a kórház is a miénk, bennünket szolgál, Nagykanizsa lakóit, ahogy a Zrínyi Miklós Általános Iskola azokat a gyerekeket, akik oda járnak. Tehát a miénk lesz, és ha a felújításra jövõre kerül sor, akkor is meg van az a forrásunk amibõl ezt meg tudjuk csinálni és meg is fogjuk” - tájékoztatott Dénes Sándor polgármester. A közbeszerzési pályázatok beérkezése után lesz végleges döntés a felújítás határidejérõl. Legkésõbb tavasszal mindenképpen elkezdõdnek a munkálatok.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-09-16 08:56:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül