Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55315125    
Honlapkeszites

KDNP: A feloszlatás lenne a megoldás

Ismét felhívja a városvezetés figyelmét az önfeloszlatás szükségességére a KDNP Nagykanizsai Szervezete. A Szervezet nevében tartott sajtótájékoztatót Kovács János elnök és Bedõ György titkár.

- A KDNP Nagykanizsai Szervezete szeptember 10-én tartott sajtótájékoztatóján döntésre szólította fel a polgármestert és a közgyûlés tagjait: mûködjenek együtt a város érdekében, ha ezt nem tudják megtenni, oszlassák fel a közgyûlést. – kezdte Kovács János. – Az elmúlt napokban a médiában olyan közlemények jelentek meg, melyekbõl arra következtetünk, hogy akik korábban a közgyûlés feloszlatását követelték, most nem kívánják feloszlatni. Ugyanakkor – a közgyûlési munkát tekintve – a legcsekélyebb jelét sem tapasztaltuk a megegyezésre törekvõ kezdeményezésnek. Másrészt tudvalevõ, hogy megindult a választási kampány, mely a tapasztalatok szerint az eddigi ellentéteket csak erõsíteni fogja, ezért a város mûködése is veszélybe kerülhet. Úgy látjuk – egyetértve a Fidesz helyi szervezetével –, hogy a helyzetet csak a közgyûlés feloszlatása, illetve új polgármester és új közgyûlés oldhatja meg. Ha ez nem történik meg, bármikor mûködésképtelenné válhat a testület munkája.


- Úgy látom, a jelenlegi városatyák markánsan ragaszkodnak a pozíciójukhoz. – vette át a szót Bedõ György. – A káosz nem csak Nagykanizsán, hanem az egész országban mindenütt jelen van. Személyes véleményem szerint ezen csak alkotmánymódosítással lehetne változtatni, úgy, hogy a döntéseknek erkölcsi és anyagi vonzatuk is legyen. Ugyanis jelenleg sodródunk a gazdasági ellehetetlenülés felé, és nincs felelõssége senkinek ebben. Nagykanizsán is jelen van a gazdasági ellehetetlenülés folyamata, s ezt megnehezítik a személyes csatározások. Azt, hogy miképpen jöhetett ez létre, vissza kellene nézni. Kezdve azzal, hogy a multik betették a lábukat városunkba, ezzel megnehezítve a kanizsai kiskereskedõk megélhetését, s azzal, hogy több ezer embert foglalkoztató gyárunk mellé nem kerülhetett egy másik. Visszatérve képviselõinkhez: a nagy viszály erkölcsileg teljesen leírta õket, az emberek bizalma elszállt õket illetõen.


S.E.2009-09-22 13:04:30


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül