Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55399446    
Honlapkeszites

Kvótareferendum - Megérkeztek az elsõ levélszavazatok az NVI-be

Megérkeztek az októberi népszavazásra az elsõ levélszavazatok a Nemzeti Választási Irodába (NVI) - közölte az MTI-vel.


A magyarországi lakcímmel nem rendelkezõk levélben szavazhatnak az október 2-ai népszavazáson, az NVI augusztus utolsó hetében postázta ki a szavazólapot és a választópolgár azonosításához szükséges nyilatkozatot tartalmazó levélcsomagokat a levélben szavazóknak. Összesen 266 ezer levélcsomag készült el, a választási iroda 224 ezer levélcsomagot küldött ki postán.     

Az NVI csütörtökön közölte, hogy szerdán megérkezett az elsõ három levélszavazat.     

Az NVI mostantól reggelente internetes tájékoztató oldalán, a www.valasztas.hu oldalon közli, hány levélszavazat érkezett vissza az októberi népszavazásra.     

Ezeket elzárva tárolják szeptember 26-áig, az NVI ugyanis csak akkor kezdheti meg a levélszavazatok külsõ borítékának felbontását és (a szavazatot tartalmazó boríték felbontása nélkül) a választópolgár azonosítását, azaz a nyilatkozatban lévõ adatok összevetését a nyilvántartásban lévõkkel.     

A szavazatot tartalmazó borítékot azonban csak a voksolás befejezése után bonthatják fel az NVI-ben, és akkor kezdõdhet a voksok összeszámlálása is.     

Az Országgyûlés május 10-én rendelte el a kormány által kezdeményezett népszavazást, amelyet Áder János köztársasági elnök október 2-ára írt ki. A kérdés úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyûlés hozzájárulása nélkül is elõírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történõ kötelezõ betelepítését?"

MTI - Kanizsa2016-09-15 12:29:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül