Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55416624    
Honlapkeszites

NGM: pályázat az önkormányzati adatszolgáltatások minõségének javítására

Pályázatot hirdetett a nemzetgazdasági miniszter az önkormányzati adatszolgáltatások minõségének javítására, a pályázat idei keretösszege 550 millió forint - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kincstárért felelõs helyettes államtitkára az MTI-vel.


Berczik Ábel a közleményben azt írta, a pályázat legfõbb célja, hogy javítsa a helyi önkormányzatok gazdálkodásával összefüggõ feladatellátást, hatékonyabbá téve ezzel a tõlük származó információáramlást.     

A keretösszegbõl 500 millió forintot az Önkormányzati pénzügyi-gazdálkodási feladatok kiegészítõ támogatása címû pályázaton osztanak szét, támogatva ezzel az önkormányzatok közötti szolidáris tapasztalatcserét, a jó gyakorlatok megosztását annak érdekében, hogy még hatékonyabban tudják ellátni a különféle pénzügyi-gazdálkodási feladataikat. Pályázni szeptember 28-ig lehet az ebr42 önkormányzati információs rendszeren keresztül.     

A Jó adatszolgáltató önkormányzatok támogatása címû pályázaton a maradék 50 milliót "az államháztartási adatszolgáltatásokat rendszeresen határidõre, valós tartalommal teljesítõ" települési önkormányzatok támogatására szánják, az elnyert összeg a közremûködõ dolgozók munkájának egyszeri elismerésére fordítható. Ez a pályázat már lezárult, szeptember 14-e volt a jelentkezési határidõ - tette hozzá a helyettes államtitkár.     

Kiemelte, a pályázatokon csak azok a települések vehetnek részt, amelyek határidõre és megfelelõ minõségben teljesítették a 2015. év végi és a 2016. elsõ negyedéves államháztartási adatszolgáltatásokat. Az elnyert támogatások vissza nem térítendõk, azokat az önkormányzatok 2016. december 31-ig használhatják fel - áll a közleményben.

MTI - Kanizsa2016-09-15 11:59:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül