Ma 2023. 3 22.
Beáta, Izolda, Lea napja van.
Látogatók száma : 54766404    
Honlapkeszites

A 100 éves Délzalai Vízmû ZRt. a jubileumi ünnepségsorozatát szombaton nagyszabású sportrendezvénnyel folytatja

Öt nyugat-magyarországi víziközmû szolgáltató vállalat szervezésében minden évben megrendezésre kerül az "Öt vízmû sportnap", váltott helyszíneken. Ebben az évben a Délzalai Vízmû ZRt. rendezi, Zakaroson.


A résztvevõ vállalatok: a Büki Gyógyfürdõ Zrt., a Délzalai Vízmû ZRt., a Soproni Vízmû Zrt., a szombathelyi székhelyû VASIVÍZ ZRt. és  a zalaegerszegi székhelyû ZALAVÍZ ZRT.

Eddig 42 alkalommal mérték össze ügyességüket, tudásukat, kitartásukat (utoljára 2015-ben Sopronban) kispályás labdarúgásban, asztaliteniszben, tekében - külön-külön nõi és férfi csapatokban - és további 5 sportágban (kosárlabda, röplabda, csocsó, póker, sakk) versenyeztek egymással.

A vízmûves sportrendezvények alkalmasak arra, hogy az ágazatban dolgozók jobban megismerjék egymást, és kialakuljanak személyes és szakmai kapcsolatok.

A tulajdonosi és a dolgozói körben nagy sikere volt a nemrég megjelent 100 éves a Délzalai Víz- és Csatornamû ZRt. címû reprezentatív jubileumi könyvnek.

A könyv létrejöttének közel 100 személy, illetve intézmény, cég volt a közremûködõje és segítõje (külsõs és Vízmûves résztvevõk).

A könyvhöz köszöntõt írt Cseresnyés Péter államtitkár és Dénes Sándor polgármester. Az elõszót Kassai Zoltán elnök - vezérigazgató, a beköszöntõt "A kor margójára" címmel Kardos Ferenc írta.

Impresszum: Írta, kutatás, szerkesztés: Röst János Grafika, szerkesztés, fotó: Põcze János Borítóterv: Ludvig Dániel Települési sorozatfotó: Kotnyek István Kutatás, fotó: Benedek Miklós Szakmai lektor: Kendli Richárd Könyvcím (Életünk a víz...): Fábics István

A könyv anyaga feltöltésre kerül a ZRt. honlapjára.

Kassai Zoltán elnök - vezérigazgató az alábbi Elõszóval ajánlja a könyvet:

Tisztelt Hölgyeim! Tisztelt Uraim! Kedves Olvasó!

A Délzalai Víz- és Csatornamû ZRt. nevében nagy tisztelettel köszöntöm Önöket, abból az alkalomból, hogy kezükben tarthatják a 100 éves a Délzalai Víz- és Csatornamû ZRt. c. könyvet. Ez a könyv 100 év korrajza, amely egyben helytörténeti kutatás is, hiteles dokumentumok alapján, a vízmûvesek szemével. A könyv beszámol ezen idõ alatt itt dolgozó több ezer vízmûves kolléga munkájáról, tisztelegve az elõdök elõtt.

Egy szakmai útikalauz, amely egyúttal rólunk is szól, kanizsaiakról, Zaláról, Somogyról, a térségrõl, amelyben mindenki magára ismerhet. Megismerhetjük a 100 év történelmét, benne van az életünk, a szüleink, nagyszüleink élete.

A könyv mûfaját nagyon nehéz meghatározni. Bárhol nyitjuk ki, mindenhol más és más. Itt lexikális adatok, krónika, ott monográfia, amott fotóalbum vagy éppen életkép.

A korabeli híradások a régies szóhasználattal és az akkori helyesírással kerültek bemutatásra. A 100 év két emberöltõt, történelmi korokat ívelt át. Nagyon kevés cégnek adatik meg, hogy ezt az évfordulót megérje, és nagyon kevés cégnek adatik meg, hogy gazdaságilag stabil, szakmailag elismert cégként érje meg ezt a kort, és erre a társaságunk minden dolgozója büszke lehet.

E jubileumi ünnep alkalmával szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik hozzájárultak a 100 év sikereihez, és közremûködtek e reprezentatív könyv megjelenésében. Köszönet illeti cégünk minden korábbi és minden jelenlegi dolgozójának munkáját, hogy kreativitásukkal, szorgalmukkal, szakmaiságukkal kivívtuk fogyasztóink elégedettségét. Köszönetet mondok Nagykanizsa városának, hiszen a ZRt. és elõdei megalakulásában, majd a mûködésében alapvetõ szerepet játszott, és köszönetet mondok a tulajdonos önkormányzatoknak is. Cégünk olyan jövõképet tûzött ki maga elé, amelyet csak kiváló kollégákkal és kiváló teljesítménnyel érhetünk el.

Tisztelettel: Kassai Zoltán elnök-vezérigazgató2016-09-14 09:17:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül