Ma 2023. 9 24.
Gellért, Gerda, Mercédesz napja van.
Látogatók száma : 55976346    
Honlapkeszites

BoroztuNk a dödölle fesztiválon

A szervezõ, KonTurPlusz Egyesület egyik fõ célkitûzése a kulturált borfogyasztás népszerûsítése. Ennek jegyében nemcsak neves borházak képviseltették magukat a 13. fesztiválon, pénteken elõadással egybekötött kóstolóra is várták az érdeklõdõket.


A házigazda köszöntõjét követõen azonnal átvette a szót a program vendége, Kovács Antal, háromszoros bajnok sommelier. Véleménye szerint Magyarországon a borfogyasztás kultúrája, illetve a kulturált borfogyasztás nagyon szépen alakul, ha az elmúlt 2 évtizedet vesszük figyelembe. Ám - mint azt kihangsúlyozta -, még mindig van hová fejlõdni. A fejlõdés egyik legfontosabb záloga pedig a tanulás. Kovács Antal sommelier elmondta: „Nagyon sokat utazom az országban, és tartok bemutatókat. És rendre azt tapasztalom, elmegyek egy nagyvárosba, és nem a helyi értékeket képviselik jellemzõen az éttermesek. Tehát nem az adott régiónak a borait jelenítik meg elsõsorban vagy kizárólag a borkínálatban. Hanem kapkodva azon vannak, hogy kiszolgálják az igényeket. És általában mindegy, hogy merre járunk az országban, Dél-Pannónia borait preferálják.”

Dénes Sándor polgármester a fesztivál alatti számos hivatalos elfoglaltsága mellett magánemberként vett részt a programon. „Az Öregförhénci birtokot, amit édesapámtól örököltem, most én és a családom mûveljük. Most éppen a szüretre készülünk, egy hét múlva. Tehát itt, egy kis tudást fogok magammal vinni, mert egyszer szeretnék én is nem egy jó borász lenni, de jóval jobb, mint amilyen most vagyok" - mondta a polgármester.

A 13. Bor- és Dödölle Fesztivál pénteken és szombaton éjszakába nyúlóan várta a szórakozni vágyó kanizsaiakat és vendégeiket. A borházak kínálata és a koncertek is biztosították a megfelelõ hangulatot.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-09-11 03:50:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül