Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51046933    
Honlapkeszites

Módosult a Hevesi úti fiókkönyvtár nyitva tartása

A megváltozott igényeket szem elõtt tartva kedden délelõtt nyitva, míg pénteken délután zárva lesz az intézmény, így a keleti városrész olvasóit szeptember elsejétõl hetente összesen három délelõttön és négy délutánon várják.


A Halis István Városi Könyvtár egyik fontos létesítménye a Hevesi úti Szolgáltatóházban mûködõ fiókkönyvtár. 1960-ban indult a története. Sokáig a mai Platán soron volt a keleti városrész bibliotékája, immár 22 éve, 1994-ben költöztek át a Hevesi útra.

„Jó, hogy van. Fõleg ilyen nyugdíjas korban jó hogy van ez a hely, ahova el lehet jönni. Vannak itt ismerõsök, akikkel beszélgetni is lehet” - vélekedett Gyurkó Borbála, aki szinte a könyvtár összes szolgáltatását igénybe veszi, könyvet kölcsönöz, folyóiratot olvas, valamint a számítógéphez is leül böngészni.

Családias a hangulat, sok az idõsebb könyvtárlátogató – mondja a fiókkönyvtár vezetõje Szlávik Tiborné. „Leginkább nyugdíjasok jönnek ide, és nagyon szeretik a könnyû irodalmat, éppen ezért nagy a választék a könnyû irodalomból, szakirodalmat vigyenek inkább a nagy könyvtárból. Ezen kívül a gyerekek a kötelezõ olvasmányokért és azok feldolgozásaiért jönnek” - mondta a fiókkönyvtár vezetõje, akinek kezdeményezésére módosult a nyitva tartás.

A megváltozott olvasói szokások alapján elhagyták a péntek délutáni nyitva tartást, helyette azonban kedden délelõtt is várják a látogatókat. „Mintha a délelõtti használat élénkebb lenne és még az is felmerült, hogy eddig két napon voltunk délelõtt nyitva, most három napon. Talán a közeli iskolának lehetõség arra, hogy még többször látogassák, egy speciális órát tartva vagy csak áthozva a gyerekeket ismerkedjenek a könyvtárral” - hangsúlyozta Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója.

A megújult nyitva tartással a könyvtár arculata is folyamatosan módosul majd.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-09-05 05:48:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül