Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51048919    
Honlapkeszites

Õszi-téli programokról

A Kanizsai Kulturális Központ õszi-téli programjairól tartott sajtótájékoztatót Farkas Tibor, az intézmény igazgatója, Kovácsné Mikola Mária igazgatóhelyettes, Tóthné Hegedûs Erzsébet, Szakács Gábor, valamint Godinek Ibolya, a Móricz Zsigmond Mûvelõdési Ház mûvelõdésszervezõje.

Elsõként a Szivárvány EGYMI Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény képviselõje egy színházi elõadásra hívta fel a figyelmet.
Alapítványuk, az Alapítvány a Fogyatékosokért színházi elõadást szervez. Nel Simon Mezitláb a parkban címû vígjátékát szeptember 29-én 19 órakor mutatja be a Körúti Színház Frajt Edit, Kautzky Armand, Pikali Gerda és Koncz Gábor szereplésével. A jegyeket a HSMK pénztárában, és a Rózsa út 9. szám alatti intézményben lehet megvásárolni 2200 forintért. Az alapítvány azért találta ki a színházi elõadásokat, mert így tudják támogatni a fogyatékkal élõ autista, értelmileg- és tanulásban akadályozott, halmozottan hátrányos helyzetû gyerekeket. Kérik a sajtó segítségét, hogy a város színházat szeretõ közönsége részt vehessen az elõadáson. 


A sajtó képviselõi részletes tájékoztatást kaptak a szeptember 19-20-án zajló Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozat helyi elõadásairól, a KKK hagyományos három színházi bérletsorozatáról, amit hamarosan egy negyedik, kamaraszínházi bérlettel egészítenek ki. Továbbá a Bon bon matiné október 21-én kezdõdõ Okoska bérlete óvodásoknak és kisiskolásoknak összeállított mûsoráról, a gyermekszínházi bérletrõl, a nyugdíjasoknak szóló bérlet színházi elõadásairól, és újdonságként, a felsõsöknek ajánlott színházi bérlet négy elõadásáról. Október 1-jén a Zenei Világnap alkalmából Kónya István lantmûvész és Bognár Szilvia énekmûvész lesz a vendégünk. Az újdonságok között szerepel még: minden hónapban egy családi hétvégére, családi fesztiválra hívják az óvodástól a nyugdíjas korúig a kanizsaiakat, és aki akar, ír step táncot is tanulhat a tánctanfolyamon. A Filharmóni bérlet elsõ elõadása október 5-én 19 órakor a Savaria Szimfonikus Zenekar hangversenyével indul, vezényel: Vásáry Tamás. A Kanizsa Nemzetközi Jazz- és Világzenei Fesztivál idõpontja október 9-10. Szeretettel várják a fiatalokat a HSMK Ifjúsági Klubjába is. Hétfõtõl-péntekig 12-20 óráig, szombaton 14-18 óráig lehet internetezni, biliárdozni, újságokat, magazinokat olvasni. A belépés díjtalan. A klubban bemutatkozhatnak saját korosztályuknak a tehetséges diákok akár zenével, verssel, vagy képzõmûvészettel foglalkoznak. A Medgyaszay Házban is nyitni kívánnak a fiatalok felé. Az elõteret átalakítják, ahol leülhetnek beszélgetni, olvasgatni, internetezni és büfé, teázó fogadja õket. Változtatni kívánnak azon a helyzeten is, hogy tanítás után, az iskolából kijövõ diákoknak ne kelljen a téren tartózkodni, hideg idõben fagyoskodni. Ehelyett inkább jöjjenek be a Medgyaszay Házba, hiszen az övék. Tárgyalásokat folytatnak az iskolák vezetõivel, szeretnék, ha az intézmények osztályfõnöki óráinak sorában Nyitott ház címmel szerepelne a kuturális intézmények látogatása, megismerése.

B.E.
 2009-09-17 13:35:42


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül