Ma 2023. 3 24.
Gábor, Karina napja van.
Látogatók száma : 54773823    
Honlapkeszites

Vívás: Piecs Adrienn Rióban bíráskodhat

Szeptember 7-én kezdõdnek a 2016. évi paralimpiai játékok - szintén a brazíliai Rio de Janeiróban - és egészen szeptember 18-ig tartanak a versenyek. Ahogy a néhány héttel korábbi nyári ötkarikás játékokon Molnár Flóra, úgy ebben a hónapban is lesz nagykanizsai, fogalmazzunk így, hivatalos résztvevõje az eseményeknek.

Asztaliteniszben a kanizsai illetõségû, de a Hévíz SK-ban játszó Zborai Gyula indulhat, míg a vívóknál bíróként Piecs Adriennt, az NTE 1866 vívó szakosztályánának vezetõjét, egyben edzõjét köszönthetik a brazil metropoliszban.
- Szeptember 8-án utazom, s a körülményekrõl azért eddig is tájékozódhattam, hiszen az épeknél volt már kint bíró kollégám, aki szolgált hasznos információkkal - kezdte Piecs Adrienn. - A biztonságunkra ügyelni fogunk, egyébként pedig az elsõdleges feladatunk a munka lesz a pástok mellett.


Szóval akkor a bíráskodásról, mely úgy tûnik, nem lesz rövid idõintervallumu.
- Szeptember 12-16. között lesznek a vívóversenyek, ez öt napot ölel fel és rögtön az elsõ, vívással kapcsolatos napon karddal kezdenek, ott már jelenésem lesz. Persze, függ a magyarok szereplésétõl is az, hogy mennyit fogok dolgozni, mivel ha eredményesek lesznek - amit természetesen szívbõl kívánok -, a számaikban nem léphetek fel vezetni. Ahogy már említettem, az elsõ nap kard lesz, és abban például csak egy magyar indul, így szerintem már akkor sûrûbb programok elé nézek. Sok tapasztalatom olimpiáról értelemszerûen még nincs, a világkupákon viszont általában a verseny elejétõl a végéig ott kell lennünk. Igaz, ahogy azokon van idõbeosztás, úgy Rióban is lesz, hogy ki mikor jön, ebben biztos vagyok.
S hogy a kulisszák mögé is bepillanthassunk egy kicsit, Adrienn más érdekes információval is szolgált.
- A bírói, valamint a szabadidõs ruhákat kint kapjuk meg, azokért el is kell mennünk, hiszen ott szabják méretre, vagyis lesz azért kint is elfoglaltságunk a versenyeken kívül is. Hogy aztán még mire jut a paralimpiai küzdelmek mellett idõnk, azt még nem tudjuk, az elsõdleges amúgy is az, hogy a bírói ténykedésünk jól sikerüljön.

P.L.2016-09-01 11:19:00


További hírek:


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül