Ma 2023. 3 22.
Beáta, Izolda, Lea napja van.
Látogatók száma : 54766101    
Honlapkeszites

Bor, dödölle, fesztivál…

Immár 13. alkalommal kerül megrendezésre a magát lassan-lassan hungaricummá kinövõ Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál. Idén szeptember 9. és 11. között, számos újdonsággal jelentkezik a rendezvény, és az azt „levezénylõ” KonTuRplusz Egyesület.

Mint azt Dénes Sándor polgármester a ma délelõtt megtartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: Nagykanizsának a város napja mellett a legrangosabb rendezvénye a bor- és dödöllefesztivál: Nem csak a kanizsaiak kedvenc ételérõ szól ez a fesztivál, hanem nekünk, rólunk is szól, sõt, az idelátogató vendégeknek is adunk át ilyenkor, szeptember elején egy kis darabot a nagykanizsai vendégszeretetbõl, életérzésbõl – szögezte le a városvezetõ.


– Közösségépítõ rendezvény lett ez mostanra, fiatalokkal, idõsebekkel, nagycsaládokkal, baráti társaságokkal, magyar és külföldi vendégekkel telik meg két napra a gyönyörû fõterünk, az újjáépített belváros. Az én feladatom elsõsorban az, hogy ennek a sok-sok kíváncsi vendégnek a minõségi szórakozásához és szórakoztatásához kellõ feltételeket biztosítsam, és ezt a város az idén is megtette, hiszen anyagilag támogatta a fesztivál megrendezésének jogát elnyerõ KonTuRplusz Egyesület céljait. A cél pedig egyszerû, és közös: a dödöllefesztiválra kilátogatók érezzék jól magukat. Ehhez már csak az Jóisten segítségére van szükség, hiszen ha szép idõnk lesz, akkor a 13-as szám igazán szerencsés lesz a fesztiválozók számára – mondta nevetve a polgármester, aki nemcsak a híres kanizsai ételre, de a zalai, valamint a vendégségbe érkezõ tokaji, szekszárdi és villányi borházak nedûjére is felhívta a figyelmet.

– Az egyesület nem babonás, hanem kifejezetten derülátó a 13. alkalommal megrendezésre kerülõ bor- és dödöllefesztivál kapcsán – árulta el Simon Sándorné Sgánecz Margit, a KonTuRplusz egyesület elnöke.

– Az idõjárás ugyan nem rajtunk múlik, de ezenkívül minden szükséges elõkészületet megtettünk a siker érdekében. Számos újdonsággal készültünk: például a fõzõversenyben részt vevõ csapatok sátrai az Erzsébet tér északi oldalán kapnak idén helyet, az út vonalát követve, félkörívben lesznek felállítva a nyomda épületétõl egészen a Bolyai iskoláig. A fõzõversenyre idén is két kategóriában, a hagyományos dödölle, és a tájjellegû ételek kategóriájában lehet nevezni, melynek határideje szeptember 2. napja, ezzel kapcsolatos, bõvebb információk a város honlapján érhetõk el – sorolta az elnök, aki azt is elárulta, hogy külön figyelmet fordítanak a kisgyermekkel kilátogatók számára, egyrészt a mûsorok és produkciók kapcsán, ugyanakkor például, az ingyenesen használható gyermekjátékokkal is. Idén is lesz szüreti felvonulás, amely a HSMK-tól az Erzsébet térre fog tartani. Az ismét nagy látványosságnak ígérkezõ menetet a kanizsai mazsorettlányok mellett csáktornyai „kollégáik” fogják felvezetni, és hagyományõrzõk, népdalkörök, valamint lovas fogatok fogják majd kísérni.

A kétnapos kanizsai fesztivál miatt útlezárásokra is számítani kell, erre már Horváth István hívta fel a figyelmet:: – Természetesen idén is lezárásra kerül a Fõ út, ez a Sugár utcától egészen a Sabján Gyula utcáig fogja érinteni a Fõ utat – tájékoztatott Horváth István. – Azonban idén, a Kinizsi utcában zajló munkálatok miatt a Rozgonyi utcába tilos lesz a behajtás a Sugár utcáról, kizárólag a lakók mehetnek oda be gépjármûveikkel, tehát a máshová igyekvõk északi irányba a Sugár utcán továbbhaladva juthatnak majd el az úti céljukhoz.

Dr. Papp Attila2016-08-31 14:20:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül