Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353532    
Honlapkeszites

Fidelitas: Fogjunk össze ismét Kárpátaljáért!

A Fidelitas számára rendkívül fontos a rászorulók támogatása, ezért szervezetünk számos adománygyûjtési akciót szervezett már az elmúlt években.


A kárpátaljai lakosság komoly nehézségekkel küzd a mindennapok során, az ukrajnai háborús konfliktus erõsen kihat az életükre. Úgy gondoltuk, ebben a helyzetben nem maradhatunk tétlenek, segítenünk kell gyorsan és hatékony módon az Ukrajnában élõ magyar fiataloknak, így tavaly nyáron országos adománygyûjtést indítottunk.

Hat hónap alatt országszerte több mint 30 akciót szerveztek a fidelitasos csoportjaink jótékonysági süteményvásár, mézeskalácsvásár, fõzõbajnokság és egyéb akciók formájában. December végén pedig egy kisebb jótékonysági koncertet is tartottunk Budapesten. 2,4 millió forint gyûlt össze részben ezen jótékonysági akciók bevételeibõl, valamint a karpataljaert.hu weboldalon keresztül átutalással.

Az összegyûlt adományt a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Jótékonysági Alapítványának juttattuk el hozzájárulva a kárpátaljai magyar oktatás (taneszköz-vásárlás) és a kárpátaljai magyar ifjúsági közösségek támogatásához.

Idén a kárpátaljai nehéz sorsú árva és elhagyott gyermekeknek szeretnénk segíteni, a Sámuel Alapítvány támogatásával.

A Sámuel Alapítvány célja, hogy a kárpátaljai árva és elhagyott gyermekek számára szeretõ családot, biztonságos otthont találjon. Az alapítvány az elmúlt 15 évben 8 családtípusú gyermekotthont és 1 befogadó családot hozott létre, több mint 70 gyermek számára biztosított az egészséges testi, lelki fejlõdéshez szükséges körülményeket, tisztességes neveltetést.

A Fidelitas gyûjtést szervez a kárpátaljai árva és elhagyott gyermekek részére. A korábbi évhez hasonlóan idén is a www.karpataljaert.hu oldalon keresztül lehet bankkártyás vagy átutalásos módon adakozni, de több kisebb helyi akciót is tervezünk többek között itt Nagykanizsán is.

Az alszámlánkon összegyûlt pénzt az adománygyûjtés végén (december 31.) a Sámuel Alapítványnak juttatjuk el. Õk az adományokat a kárpátaljai árva és elhagyott gyermekek megsegítésére, család típusú gyermekotthonok létrehozására, az azokban nevelkedõ gyermekek testi, lelki fejlesztésére használják majd fel. Reméljük, az idei akció is legalább olyan sikeres lesz, mint a tavalyi és sok gyermek arcára tudunk örömöt varázsolni.

Fogjunk össze ismét Kárpátaljáért!

Üdvözlettel:

Léránt Gábor Elnök

Fidelitas Nagykanizsai Csoportja2016-08-29 14:19:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül