Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314808    
Honlapkeszites

Horvát Jácint: Nem készül el a déli elkerülõ út 2018-ra

Ezt jelentette ki a Demokratikus Koalició helyi önkormányzati képviselõje tegnap Nagykanizsán a 61-es elkerülõ út Csónakázó-tavi körforgalmánál tartott sajtótájékoztatóján.


A Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselõje azt mondta: „Azt tudjuk, hogy Orbán Viktor és a kormány nem hazudik, de ma már azt is tudjuk: mást mond ma, mint tegnap, sõt valószínû holnap is. A Modern Városok programnak hívott ígéretözön után létezik egy érvényes szerzõdés Nagykanizsa és a kormány között, valamint ma már két kormányhatározat.

2015-ben ezt mondja a kormány: „2. a város iparfejlesztési céljait támogatva egyetért a déli elkerülõ út megvalósításával és felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert és a nemzetgazdasági minisztert, hogy tegyék meg a szükséges intézkedéseket a fejlesztés 1. ütemeként a Nagykanizsa délkeleti elkerülõ út megvalósítására; Felelõs: nemzeti fejlesztési miniszter, nemzetgazdasági miniszter Határidõ: az 1. ütem megvalósítására 2018. március 15.”

2016-ban pedig egy kicsit mást: „2. Magyarország Kormánya és Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata közötti együttmûködési megállapodás végrehajtásával összefüggõ feladatokról szóló 1496/2015. (VII. 21.) Korm. határozat 2. pontja helyébe az alábbi szöveg lép: 2. a város iparfejlesztési céljait támogatva egyetért a déli elkerülõ út megvalósításával és felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert és a nemzetgazdasági minisztert, hogy tegyék meg a szükséges intézkedéseket a fejlesztés 1. ütemeként a Nagykanizsa délkeleti elkerülõ út elõkészítésére;”

A változás igaz csak egy szó – megvalósítás helyett elõkészítés -, de ebbõl mindenki számára kiderül, hogy miután az iparterületek vásárlása esetén megszegte ígéretét Orbán Viktor kormánya, most a 61-es utat és a Csengery utat összekötõ déli elkerülõt sem építi meg a tavaly ígért határidõre! Vajon a város országgyûlési képviselõje és vezetése most miért nem veszi elõ a tavalyi kormányhatározatot, és arra hivatkozva miért nem kéri számon az ígéreteket? Talán ezt is titkolják – még maguk elõl is – mint azt a Modern Városok program megvalósíthatósági tanulmányaival teszik? Úgy tûnik, ma a bólogatás és a hallgatás az önkormányzatiság Nagykanizsán.”

Kanizsa2016-08-27 07:45:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül